neljale - kuuele inimesele
• 2 suurt sibulat
• 2 suurt tomatit
• 1 sl kuivatatud tüümiani
• natuke soola
• värsket maitserohelist
• 7,5 dl valget nisujahu või täistera nisujahu
• 2 tl küpsetuspulbrit
• 450 ml külma vett
• 1 tl suhkrut
• õli
• pipart
• tomatipastat või ketšupit
Võta üks kauss ning vala sinna jahu, küpsetuspulber, suhkur, natuke soola ning supilusikatäis kuivatatud tüümiani. Sega hoolikalt ja vala ettevaatlikult peale külm vesi ning sega veel hoolikamalt, et saaks ilus ja ühtlane poolvedel tainas. See tainas ei pea kerkima. Määri ahjupann kergelt õliga ning vala segu sinna peale. Pane supilusikaga taigna peale paras ports tomatipastat või ketšupit ning silu ilusasti ühtlaseks. Lükka ahjuvorm koos taignaga ahju 200-kraadi juurde 25-minutiks eelküpsema. Samal ajal lõika sibulatest rattad ja prae neid õlis. Võid ka juba tomati ratasteks lõigata, aga neid ära prae, nemad lähevad värskelt piruka peale enne ahjuminekut. Kui 25-minutit on möödas, võta tainas ahjust välja ning raputa peale veel natuke tüümiani. Siis aseta sinna praetud sibularattad ja kõige peale värsked tomatirattad. Sapsuta peale natuke soola ja pipart ning lükka tagasi ahju, senikauaks, kuni tomatid on küpsed. Kõige peale võid sapsutada värsket maitserohelist.
tõepoolest väga maitsev, olen seda juba 3 korda teinud; täna viisin sünnipäevale kaasa ja teistele ka väga maitses :)
VastaKustutaNii tore kuulda, et maitseb! Ise ka fännan seda pirukat, kuna küllatki lihtne, soodne ja maitsev.
VastaKustuta[...] Sibula-tomati ürdipirukas on väga soodne ja tänu tüümianile üks ääretult hõrk pirukas: [...]
VastaKustutaKas see taigen vormis peakski olema selline kõrgem/paksem?
VastaKustutaSelle retsepti puhul tuleb tainas tõesti kõrgem ja paksem.
VastaKustuta