4. aug 2011

Banaanijäätis


See on üks imeline jäätis, mille valmistamiseks läheb vaja ainult banaani. Banaani omadus on see, et külmutatud banaani purustades ei muutu see kristalseks, vaid hoopis kreemjaks ja mõnusaks nagu üks korralik plombiir. Proovi kindlasti järele!

PS! Banaanijäätise õnnestumiseks on parim kasutada just köögikombaini. Saumiksri ja blenderiga ei pruugi jäätis õnnestuda. Loe lähemalt ka SIIT!

  • paar banaani
  • soovi korral endale meeldivaid marju või muud meelepärast

Koori banaanid ja lõike need peenemateks ratasteks. Lao banaanirattad kandikule või suuremale taldrikule ning aseta paariks tunniks sügavkülma. Seejärel võta külmunud banaanitükid ning purusta neid näiteks köögikombaini või mõne muu lõikuriga köögitarvikuga, kuni banaan muutub juba kreemjaks ja vahusemaks. See võib natuke aega võtta! Serveeri valminud jäätist koheselt koos värskete marjade või muu meelepärasega.

7 kommentaari :

  1. Lõpetasime just pannkookide söömise banaanijäätisega. Keegi meist ei osanud arvata, et külmutatud banaan sedasi maitseda võiks. kõht rõõmustas!

    VastaKustuta
  2. Nii äge, et katsetasite. Pannkookide peal ma pole veel proovinud, kõlab ülihästi.

    VastaKustuta
  3. Täiesti võrratu!! Nagu masinajäätis, sõime koos põldmarjatoormoosiga.
    Ja kui veel valmistehtud jäätis uuesti sügavkülma panna, saab ilmselt jäätisepalle ka.

    VastaKustuta
  4. Nii tore kuulda, Annika! Ma ka alles tegin jälle ükspäev, sõime koos koogiga.

    VastaKustuta
  5. Meie paneme sisse veel võililli - just neid kollaseid lillekesi, rohelisest eemaldatuna ja tuleb veelgi sametisem.

    VastaKustuta
  6. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta