4. aug 2011

Imelihtne hernesupp

Ma ei väsi kunagi imestamast, kuidas pakist külmutatud rohelistest hernestest, natukesest veest ja maitseainetest saab täiesti taevaliku supi. Mõnusalt kreemjas, toitev ja kui kaunilt roheline! Kõige parem on veel see, et supp valmib kümne minutiga. Soovi korral serveeri röstitud saialisega.


kolmele - neljale inimesele

Valmistamisaeg: 10 - minutit

•    1 pakk külmutatud rohelisi herneid (400 g)
•    vastavalt maitsele soola ja/või sojakastet
•    umbes  ½ l vett
•    paar saiaviilu röstimiseks

Aja potis vesi keema. Vala keeva vee sisse külmutatud herned ja natuke soola või sojakastet. Lase hernestel kuskil 10-minutit podiseda. Samal ajal võta paar saiaviilu ning rösti need röstris krõbedaks. Siis lõika röstsaiad ribadeks. Neid saad hiljem supi sisse kasta. Kui herned on pehmeks keenud, võta pott tulelt ning püreesta saumiksriga supp mõnusalt kreemjaks.

4 kommentaari :

  1. Nii vähestest komponentidest supp, aga tohutult maitsev! Soovitan väga seda proovida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Super, et maitses! Ma polegi seda ammu valmistanud. Praegu suvisel ajal oleks eriti hea seda värsketest hernestest teha.

      Kustuta