Suvikõrvits ehk tsukiini on üks minu lemmikuid aedvilju. Tema koor on nii pehme, et teda ei pea koorima ning koos tomatiga pannil praadides muutub ta taevalikult krõmpsuks. Kui ise suvikõrvitsat kasvatada, siis tulevad tavaliselt sellised suured pirakad nuiad ja neid saab nii palju, et mu ema pakub neid meie külalistele koju kaasa võtmiseks ja neid jääb veel meile ülegi. Samuti on neid hea riivida või purustada ja siis sügavkülma panna, et kunagi hautistesse, suppidesse või teistesse roogadesse visata. Siinkohal tegin hästi lihtsa toidu. Sojakastmes praetud suvikõrvitsarattad on imelihtsalt valmistatavad ning sobivad leivaviilu peale nagu basiilik tomatisaia peale. PS! Ideaalsed ka külma õlu kõrvale haukamiseks.
- 1 keskmine suvikõrvits
- sojakastet või tamarit ja õli praadimiseks
Lõika suvikõrvits ratasteks. Vala kaussi sojakastet. Kasta rattad järjest sojakastmesse ning prae pannil õlis mõlemalt poolt, kuni nad veel piisavalt mahlased on.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar