neljale - kuuele
- 4 suurt sibulat
- 2 sl vegan margariini
- näpuotsaga purustatud musta pipart
- 680 g ploomikompotti (ka vedelik!)
- 750 ml vett
- 1 sl köögiviljapuljongi pulbrit
- 4 sl sojakastet või tamarit
- pool pakki soja- või kaerakoort (u.100 ml)
- värsket peterselli
- (kukleid röstimiseks)
Koori sibulad, lõika pooleks ja viiluta. Pruunista sibulaviile potipõhjas natukese musta pipraga margariini sees, kuni viilud on juba kuldsemad (u.5-minutit). Samal ajal purusta kätega ploomid, eemaldades nendelt kivid. Lisa purustatud ploomid sibulatele koos ploomikompoti vedelikuga (mina panin terve vedeliku, kuid võib ka vähem) ja veega. Lisa ka puljongipulber ning sojakaste. Keeda suppi kaane all keskmisel kuumusel ligikaudu 15-minutit. Seejärel lisa kaera- või sojakoor ning keeda veel 10-minutit. Serveeri värske peterselli ja krõbedaks röstitud kukliga.
[...] Koorene sibula-ploomi supp sobib hästi soojendavaks eelroaks: [...]
VastaKustuta[...] oma bookmarkse ja avastasin selle supi retsepti. Kuna andsin endale lubaduse, et proovin vähemalt 2 korda nädalas midagi uut süüa [...]
VastaKustutaImehea supp! : ) Isegi mu väga valiv kolmene poeg sõi suure kausitäie. : ) Ja tuli kohe isu Viplala lugusid lugeda.
VastaKustutaNii vahva! :) Ma polegi ammu seda suppi keetnud, peaks jälle ette võtma. Ja sama lugu on Viplalaga!
VastaKustutaKeedan praegu, aga mis faasis vesi käib - vedelik ongi vesi?
VastaKustutaVesi käib koos ploomikompoti vedelikuga, parandan kohe ka retseptis ära :)
VastaKustuta