Valmistamisaeg: 15 minutit.
- 3 sl õli
- 2 sibulat
- ½ tl soola
- natuke jahvatatud musta pipart
- 4 küüslauguküünt
- 110 g hakksojamassi (kuivatatud graanulid)
- 1 sl pruuni suhkrut
- ¼ tl kuivatatud tüümiani
- 750 ml tomatimahla
- (värsket basiilikut)
- + serveerimiseks keedetud spagette
Aja sügavamal pannil õli kuumaks. Lisa hakitud sibulad, sool ja pipar. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae 30-sekundit. Lisa sojagraanulid, suhkur, tüümian ja tomatimahl. Lase 5-minutit podiseda, kuni graanulid on pehmed ja paisunud. Maitse ja lisa vajadusel soola. Soovi korral kaunista värske basiilikuga ja serveeri näiteks keedetud spagettidega.
Äärmiselt maitsev, aitäh taaskord hea retsepti eest! Lisasin 2 tšillipipart ka, põnevuse pärast. Väljanägemine oli nagu täitsa traditsioonilisel Bolognese kastmel, tuleb tunnistada. :) Natuke oli sojale omast kergelt magusat maitset tunda, aga mind see samas ei häirinud ja omnivoorist õhtusöögikaaslane peitis seda liha üldmaitseaine lisamisega ja sõi ikkagi suuuure portsjoni ära! ;)
VastaKustutaÜlim rõõm lugeda, et retsept õnnestus ja maitses! Aitäh katsetamast, Liis!:) Tšillipiparde lisamine on väga hea mõte.
VastaKustuta[...] *Taimne Bolognese kaste (+ kartulipüree) – tegin retsepti järgi, lisasin ainult tšillipipart, serveerisin kartulipüreega (tavaliselt teen kartulipüree piima ja võiga, sedapuhku siis sojapiima ja toiduõli+Culinesse’iga). Väljanägemine on sojahakkmassil täpselt selline hele nagu sea-hakklihal, nii et pealtnäha petab täitsa ära. Omnivooridele toidu söödavaks tegemiseks soovitan toiduvalmistamisel või serveerimisel lisaks liha üldmaitseainet kasutada. ;) [...]
VastaKustutaMis on kuivatatud sojahakkmass? Kas seda saab kuidagi ise teha või on see valmiskujul poes olemas?
VastaKustutaSojahakkmass on täitsa poes müügil. Sellised kuivatatud sojagraanulid. Kindlasti olemas Prismades, suuremates toidupoodides ja ka mõningates Konsumites.
VastaKustuta