Tofu paneerimise mõte tuli mul seetõttu, et sain jõuluks põneva tempura jahu. Kui tempurat käepärast ei juhtu olema, peaks asja kenasti ära ajama ka lihtsalt grillkaste ja riivsai. Ja salat pidi kindlati hästi mahlane ja maitsev saama, et ta oleks nii salati kui ka kastme eest.
Kõige maitsvamat ja toredamat uut aastat teile!
neljale - kuuele
Burger:
- burgerikukleid
- 250 g kõva tofut (mina kasutasin köömne)
- riivsaia
- mõni spl tempura jahu
- grillkastet (soovitan Santa Maria BBQ glasuuri või kastet või Felixi Smokey Barbecue)
- natuke soola
- õli
Valmista ette tofu: eelmisel õhtul lõika tofu kümneks paksemaks viiluks ja määri sisse natukese soola ja paraja portsu grillkastmega ning jäta ööseks külmikusse. Järgmisel päeval sega ühes kausis valmis tempurajahu veega (jääb konsistentsilt nagu vedelam hapukoor) ning teise kaussi pane riivsai. Kasta tofuviil kõigepealt tempurasegusse ja seejärel veereta hoolikalt riivsaias. Prae paneeritud tofuviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kui sul tempurajahu käepärast pole, kasta tofuviil kõigepealt grillkastmesse ja seejärel riivsaia ning prae.
Salat:
- jääkapsapea
- 2 keskmist porgandit
- keskmine kontsik juursellerit
- 2 potsikut soja salatikastet (sojamajonees)
- rohelist sibulat
- natuke grillkastet
- sojakastet
Haki jääkapsas ja sega läbi riivitud porgandite, riivitud juurselleri, sojamajoneesi, hakitud rohelise sibula, natukese grillkastme ja sojakastmega.
Seened:
- karp šampinjone (mina kasutasin suuri)
- soola, pipart (mina kasutasin pipra asemel chipotle tšillipulbrit)
- õli
Pühi seened mustusest puhtaks (ära pese). Haki šampinjonid keskmisteks viiludeks ja aseta pannile kuuma õli sisse praadima. Lisa ka vastavalt maitsele soola ja pipart või chipotle tšillipulbrit (mõnusalt suitsune vürts). Prae mõned minutid, kuni seened on küpsed.
Kodused friikartulid:
- 15 kartulit
- õli
- 1 - 2 tl soola
- serveerimiseks adžikat
Pane ahi 225-kraadi juurde kuumenema. Pese ja koori kartulid, lõika ribadeks ning pane suurde kaussi. Lisa sool ning parast ports õli. Sega kõik kätega hoolikalt läbi. Vala kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta umbes 35-minutit 225-kraadi juures kuni kuldpruunid.
Pane burgerikukli vahele kõigepealt salat, seejärel kaks paneeritud tofuviilu ning mõned šampinjoniviilud. Serveeri burgerit koos friikartulite ja adžika kastmega.
Avastasin Su blogi alles hiljaaegu. Ühtlasi kuulasin ka seda Vikerraadio intervjuud, mille andsid. Sealt jäi kummitama mõte, kuidas kõik lihatooted on võimalik asendada nende sojaversioonidega, nt hakkliha asemel soja hakkmass jne ning see, kuidas sa rääkisid, et maitse on põhimõtteliselt täpselt sama. Tundus kuidagi uskumatu, sest siiani kõik sojatooted, mida proovinud olen .. no ütleme nii, et pole just eriline fänn olnud.Täna nägin poes poolkogemata sojapihve (burgeri jaoks) ja juba puhtalt uudishimust (ma pole taimetoitlane) lihtsalt pidin need ostma, et siis ka teada, kui sarnased need ikkagi sellele "päris" asjale on.
VastaKustutaJa ma olin ikka väga meeldivalt üllatunud. Olen kindel, et sellega suudaks ikka nii mõnegi lihasööja ära petta. Usun, et isegi mu vanaema. Kes muide on arvamusel, et kartul-kaste-liha ongi see ainuõige ja kõige tervislikum toit siin ilmas ning teeb sada nägu minutis, kui mind vorstivõileiva asemel avokaadovõileiba või näiteks kliihelbeid söömas näeb.
Olgugi, et taimetoitlane pole, jään seda blogi külastama juba ainuüksi maitseelamuste pärast.
Edu kõigis Su tegemistes !
Suur aitäh Sulle niivõrd toreda ja innustava kommentaari eest! Loodan, et leiad siit lehelt edaspidigi natukegi inspiratsiooni ja häid mõtteid. Palju tervitusi ja Sullegi palju-palju edu kõigis Su tegemistes! :)
VastaKustutaTulen siit vastu ööd tühja kõhuga midagi otsima ja näen äkki avalehel sellist asja - hull värk! :)
VastaKustutaMa vabandan tekitatud piinade eest, Eero! :D
VastaKustuta[...] tõeliselt maitsvad ja krõbedad tofupihvid, mis on ideaalsed näiteks burgeri [...]
VastaKustuta