Eile käisin
võrratul kevadisel jooksul. Õhtupäike kuldas lumest sulanud niite ja SOE tuul
paitas põski. Olen küll südatalvel sündinud, aga ikkagi ei jõua alati kevadet
ära oodata. Täiesti kaifin iga hommik seda, et päike on kõrgel ja tuba valgust
täis ning õhtud järjest valgemad. Vahel näitab aga ilm veel hambaid ning
selleks, et päris sooja kevadeni vastu pidada, pakun ühe väga kosutava,
soojendava ja toitva roa retsepti. Need küpseoad said nii head, et minu isa
võttis kohe mitu portsu ja olen seda oarooga hiljem korduvalt uuesti
valmistanud. Toit on ikka hoopis teise maitse ja tekstuuriga, kui ta on pärast
pannil hautamist veel mõneks ajaks ahju küpsema pandud. Eriti tomatikastmes
road. Serveeri näiteks pasta, riisi, kartuli või tatra kõrvale.
6 - 8 inimesele
- 4
sl õli
- 3
sibulat
- 2
½ tl soola
- näpuotsatäis
jahvatatud musta pipart
- 3
tl paprikapulbrit
- 2
sl pruuni suhkrut
- 400
g külmutatud rohelisi aedube
- 450
g külmutatud kollaseid aedube
- 120
ml vett
- 400
g valgeid purgiube
- 400
g punaseid purgiube
- 500
g tomatipastat
- 375 ml tomatimahla
Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Kuumuta
suure vokkpanni peal või paksema põhjaga potis õli. Lisa kooritud ja viilutatud
sibulad, sool ja pipar. Prae, kuni sibulad on kergelt kuldpruunid. Lisa
paprikapulber ja pruun suhkur. Prae paar minutit, kuni suhkur on sulanud. Lisa
rohelised ja kollased aedoad. Prae paar minutit ja lisa vett. Lase ubadel umbes
10 minutit podiseda. Seejärel lisa kurnatud ja loputatud valged ja punased
purgioad koos tomatipasta ja tomatimahlaga. Sega ning lase veel 10 - 15 minutit
podiseda. Nüüd määri sügavam ahjuvorm õliga kokku ning vala kogu pannil
valminud kupatus ahjuvormi. Küpseta ube 200-kraadi juures 45-minutit. Soovi
korral kaunista värske maitserohelisega.
Proovisin seda, kuna ülearu suur ubade austaja pole, siis panin šampinjone ka lisaks. Tuli väga hea! :)
VastaKustutaJään uusi huvitavaid retsepte ootama!
Hele-Mai
Nii tore, et maitses, Hele-Mai! :)
KustutaProovisin retsepti, oli ok. Õige vungi sai söök siis, kui lisasin ka ühe tšillikauna - väga meeldis!
VastaKustuta