Kogus: 4 - 6 inimesele
Köögiviljakihid:
- 175 g peeneks
hakitud sibulaid
- 2 sl äädikat
- 3 sl pruuni
suhkrut
- 180 ml kuuma vett
- 200 g peeneks
hakitud marineeritud kurki
- 500 g keedetud ja
riivitud porgandeid, jahutatud
- 300 g keedetud ja
riivitud kartuleid, jahutatud
- 560 g keedetud ja riivitud peeti, jahutatud
Majoneesikaste:
- 700 g
taimset majoneesi (mina valmistan majoneesi ise selle retsepti järgi)
- 2 sl mahedat
sinepit
- soola ja jahvatatud musta pipart vastavalt maitsele
Tofukiht:
- 2 sl õli
- 300 g tofut (pudistatud)
- ½ tl kurkumit
- vastavalt maitsele soola
- jahvatatud musta
pipart vastavalt maitsele
- 3 sl taimset koort
- 2 tl mahedat sinepit
Sega väiksemas kausis kokku hakitud sibulad,
äädikas, suhkur ja kuum vesi. Jäta sibulad külmkappi vähemalt 20-minutiks
marineeruma. Majoneesikastme jaoks sega kokku majonees koos maheda sinepi
ja natukese soola ning pipraga. Tofukihi jaoks kuumuta pannil paar
supilusikatäit õli. Lisa sinna pudistatud tofu koos kurkumi, soola, pipra, taimse koore ja maheda sinepiga. Sega ja prae paar minutit. Eemalda
kuumus ja jahuta tofukiht maha.
Nüüd on kõik valmis selleks, et kasukat kokku hakata panama. Võta suur kauss (soovitatavalt läbipaistev, et oleksid näha ilusad kihid). Pane kausi põhja paar supilusikatäit marineeritud sibulaid. Siis lisa mõni supilusikatäis hakitud marineeritud kurke. Nüüd lisa natuke riivitud kartuleid ja sapsuta neile peale natuke soola. Nüüd lisa paras ports majoneesikastet. Seejärel lisa porgandikiht ja siis peedikiht. Sapsuta neile peale taas natuke soola. Nüüd lisa taas majoneesikiht ja sibulakiht. Jätka sama protseduuri, kuni köögiviljad on otsas. Ära unusta vahepeal natuke soola lisada. Kõige peale lisa tofukiht, mis asendab siin suurepäraselt keedetud mune.
Jäta salat vähemalt paariks tunniks või üle öö külmkappi tahenema. Salati saad valmistada ka väikestesse kaussidesse ühe suure asemel.
Nüüd on kõik valmis selleks, et kasukat kokku hakata panama. Võta suur kauss (soovitatavalt läbipaistev, et oleksid näha ilusad kihid). Pane kausi põhja paar supilusikatäit marineeritud sibulaid. Siis lisa mõni supilusikatäis hakitud marineeritud kurke. Nüüd lisa natuke riivitud kartuleid ja sapsuta neile peale natuke soola. Nüüd lisa paras ports majoneesikastet. Seejärel lisa porgandikiht ja siis peedikiht. Sapsuta neile peale taas natuke soola. Nüüd lisa taas majoneesikiht ja sibulakiht. Jätka sama protseduuri, kuni köögiviljad on otsas. Ära unusta vahepeal natuke soola lisada. Kõige peale lisa tofukiht, mis asendab siin suurepäraselt keedetud mune.
Jäta salat vähemalt paariks tunniks või üle öö külmkappi tahenema. Salati saad valmistada ka väikestesse kaussidesse ühe suure asemel.
See kasukas oli mu sünnipäevalaual täielik hitt!
VastaKustutaNii tore!! Ma ise ka hirmsasti fännan seda salatit :) Mõnusalt mahlane ja maitsev.
Kustuta