Otsustasin täna väljas rooga pildistada ning kohe, kui foto purgis oli, võtsin selle sama valge kausikese ja sõin selle seal samas väljas tühjaks. Portsule lisasin juurde ka natuke taimset majoneesi. Tõeliselt maitsev ja kosutav söömaaeg!
neljale - kuuele inimesele
Valmistamisaeg: 20 minutit
- 3 - 4 sl õli
- 2 suuremat sibulat
- 3-4 porgandit
- 2 ½ tl soola
- ½ tl kuivatatud rosmariini
- 400 g lehtpeeti või spinatit
- 600 g kartuleid (4-5 suuremat)
- ½ l kuuma vett
- 400 g purk kikerherneid
Aja paksema põhjaga potis või sügavas pannis õli kuumaks. Lisa viiludeks hakitud sibulad. Prae minut-paar. Lisa õhukesteks ratasteks lõigatud porgandid, teelusikatäis soola ja rosmariin. Sega ja prae paar minutit. Lõika lehtpeedilt rootsud välja ja haki need õhukesteks. Lisa hakitud rootsud hautisele. Hauta paar minutit. Lisa tükikesteks lõigatud kartul, ülejäänud ribadeks hakitud lehtpeet, ülejäänud sool (1 ½ tl ) ja kuum vesi. Sega õrnalt läbi ja hauta kaane all 15 minutit. Kurna kikerherned ja lisa hautisele. Sega, maitse ja lisa vajadusel soola. Võta pott tulelt. Serveeri näiteks natukese taimse majoneesi ja rukkileivaga.
Tegin just ise järgi aga kikerherneste asemel tegin kõrvale punased läätsed. Nii mõnus sügisene roog! Hakkan kindlasti veel tegema ja ka su blogi tihedalt uute ideede ammutamiseks järgima!!
VastaKustutaNii tore, Silvi!! Eriti äge, et Sina tõid tooraine, mind lõin retsepti ja koos naudime vilju :D
Kustuta