2. apr 2016

Hirsisushi röstitud juurviljade ja brokolikreemiga


Kui ma aastaid tagasi enda jaoks kodutehtud sushi avastasin, oli see meie menüüs ikka väga tihti. Suured vaagnatäied sushit tavalisel teisipäevaõhtul? Täiesti harilik nähtus. Aga kui esimene vaimustus üle läks, istus minu sushimatt nukralt kapinurgas ja lõpuks kaotasin ma ta kuskile üldse ära. Aga toome sushi tagasi! Ja seda kohe väga erilisel moel.

Ma ostsin endale uue sushimati ja värske paki norilehti. Minu kallim oli selle kõige pärast väga elevil, sest ta armastab sushit ja nori maitset. Hirsi fänn ta ei ole üldse, aga see hirsisushi läks talle väga peale.

Hirss on üsna sarnane riisile, aga minu arust maitselt ja olekult palju kergem ja kohevam. Röstitud köögiviljad küpsevad ahjus kergelt magusaks ning koos hirsi ja brokolikreemiga on see kõik nori lehe vahel üks toitev, tervislik ja põnev snäkk.



Valmistamisaeg: 45 - 50 minutit

Kogus: 5 sushirulli

Röstitud juurviljad:
  • 100 g porgandiribasid
  • 100 g kaalikaribasid
  • 100 g juurselleriribasid
  • 100 g peediribasid
  • 1 sl õli 
  • ¼ tl soola

Hirsipuder:
  • 250 g hirssi (keetmata)
  • 1200 ml vett
  • ½ tl soola

Brokolikreem:
  • 50 g kooritud päevalilleseemneid
  • 50 g värskeid brokoliõisikuid
  • 180 ml külma vett
  • 1 sl sojakastet või tamarit
  • ¼ sl õunaäädikat või valge veini äädikat

+ 5 nori lehte
+ sojakastet või tamarit serveerimiseks

Valmistamine:

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Kata küpsetusvorm või -plaat küpsetuspaberiga. Sega porgandi-, kaalika- ja juurselleriribad õliga ja aseta küpsetusplaadile. Sega peediribad õliga ja aseta samuti küpsetusplaadile, aga natuke eraldi teistest juurviljadest. Raputa juurviljadele soola. Kui ahi on kuum, pane juurviljad ahju ja küpseta neid 35 minutit või kuni need on pehmed ja kuldpruunid. 

Samal ajal valmista hirsipuder. Selleks sega hirss vee ja soolaga läbi ning pane keema. Keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit või kuni hirss on pehme. Eemalda kuumus ja jahuta hirss maha. Samal ajal valmista brokolikreem. Pane päevilleseemned ja brokoli koos rohke veega keema ja keeda 15 minutit. Kurna ja loputa külma veega. Vala seemned ja brokoli kannmikserisse koos külma vee, sojakastme või tamariga ning äädikaga. Blenderda paar minutit, kuni segu on kreemjas.

Võta norileht ja aseta see sushimatile nii, et läikivam pool jääb allapoole. Määri lehele paar supilusikatäit hirsiputru. Lisa natuke röstitud juurvilju ja umbes supilusikatäis brokolikreemi. Tee norilehe ülemine äär veega märjaks ja rulli kõik tihedaks sushirulliks. Jätka, kuni sul on 5 sushirulli. Lõika terava ja märja noaga rullid ratasteks. Serveeri sojakastme või tamari ja järelejäänud brokolikreemiga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar