Minu tomatiarmastus on pikk ja põhjalik, seetõttu on siin lehel ka nii palju tomatiretsepte. Sarnast lihtsat sooja tomatikastet valmistasin juba lapsena. Tol ajal oli see pigem askeetlikum tomati-jahukaste, aga mulle ääretult meeldis. See versioon aga jahu üldse ei sisalda ning peidab endas ohtralt häid maitseid küüslaugu ja ürtide näol. Olenevalt hooajast saab siin tavaliste tomatite asemel ka kirsstomateid kasutada ning taimse koore asemel sobib ka kookospiim.
Valmistamisaeg: 5 minutit
Kogus: väiksem kausitäis, 2 - 3 inimest
- 2 sl õli
- 1 punane sibul
- 1 küüslauguküüs
- ½ tl kuivatatud tüümiani
- ½ tl kuivatatud basiilikut
- ½ tl suhkrut
- ½ tl purustatud musta pipart
- ¼ tl soola (või rohkem)
- 2 tomatit või paar peotäit kirsstomateid
- 1 sl peeneks hakitud värsket peterselli
- 3 sl taimset koort (nt. kaera- või sojakoort või tee koor ise)
Valmistamine:
Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa viilutatud punane sibul. Prae paar minutit. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüs, tüümian, basiilik, suhkur, pipar ja sool. Prae minutike. Lisa hakitud tomatid. Prae paar minutit. Lisa petersell ja koor. Prae minutike ja serveeri.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar