Aprillikuu on täitsa mõnus olnud. Loomulikult panime juba ükspäev grilli huugama ja kärsatasime head-paremat taimset. Pärast oli kõht nii kurguni täis, et pidime ühe pikema jalutuskäigu ette võtma. Loodus pressib üldse praegu uksest ja aknast sisse. Muidu hakkasid igal hommikul päiksetõusuga mesimummud tuppa tungima. Neil vaesekestel pole veel võililled valmis. Panin neile prooviks natuke suhkrut välja ja asi lahenes. Kuulsin ainult mumme korraks väljas tulemas ja mõne aja pärast minemas. Võib-olla kujutan seda ette, aga suhkur lahendas nende sissetungi.
Mis kõige parem - pirukakatteks on siin nii palju erinevaid võimalusi! Kui sind sibula-hernekate ei kõneta, siis asenda herned hoopis suvikõrvitsa ja tomatiga. Kindlasti on siin mänguruumi ja saad kasutada just endale meelepärast. Kuigi ütlen ausalt, et see sibula-hernekate sobib kuidagi eriti hästi kergelt pähklise tatrapõhjaga. Meil oli see pirukas nii populaarne, et kadus paari tunniga. Meenutab see natuke quiche'i, aga on tunduvalt lihtsam valmistada. Ideaalne ka piknikule või talguteks!
PS! Kui sul ei ole võimas kannmikser, siis päevalilleseemne kreemi jaoks leota seemneid paar tundi või keeda 15 minutit enne purustamist.
Aeg: 45 minutit
Kogus: 24 cm koogivormi täis, 12 - 16 lõiku
Põhi:
- 150 g heledat toortatrajahu (selle puudumisel sobib ka tume ning võib proovida ka kaerajahuga)
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 väikese kuhjaga sl kartulitärklist
- ½ tl soola
- 50 g päevalilleseemneid
- 50 ml õli
- 150 ml vett
- 1 tl õunaäädikat või valge veini äädikat
Päevalilleseemne kreem:
- 75 g päevalilleseemneid
- ½ tl soola
- 180 ml vett
- 1 sl kartulitärklist
Sibula-hernekate:
- 3 - 4 sl õli
- 3 suurt sibulat
- 200 g rohelisi külmutatud või värskeid herneid
- 3 suurt küüslauguküünt
- 1 tl soola
Kui ahi on kuum, sega jahusegu märja seguga. Kui tainas tundub liiga tihke ja raske segada (see võib juhtuda just tumedat jahu kasutades), lisa veel kuni 100 ml vett. Vala tainas koogivormi. Määri õrnalt peale sibula-hernekate ja küpseta pirukat vähemalt 25 minutit, kuni ääred on kuldpruunid ja krõbedad ja põhja alt on ka pirukas tugevam. Lase enne lahti lõikamist natuke jahtuda. Soovi korral kaunista värske tilliga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar