24. juuli 2011

Cannelonid tofu ja seentega

Kui sulle meeldivad pastatoidud ja sa pole veel cannelonisid proovinud, siis nüüd on kindlasti õige aeg. Cannelonisid on hea teha siis, kui sul tulevad näiteks külalised. Neid saab palju, nad on maitsvad ja näevad vahvad välja. Kauplustes on müügil ka spetsiaalseid cannelonisid, kuid minu arvates on lasanjeplaatidega neid lihtsam valmistada.


neljale - kuuele inimesele

•    1 pakk lasanjeplaate (mina kasutasin spinatimaitselisi) või 1 pakk cannelonisid
•     tofut (u. 250 g)
•    1 purk kännuseeni või muid meelepäraseid seeni
•    1 purk kvaliteetset letšot (mina kasutasin Salvesti oma)
•    natuke karripulbrit
•    sojakastet
•    kaerakoort või sojapiima
•    pipart


Pane lasanjeplaadid või cannelonid võimalikult suurde potti keema. Samal ajal kuumuta pannil kahvliga purustatud tofu koos seente, sojakastme, pipra ja paari supilusikatäie letšoga. Kui lasanjeplaadid on poolpehmed ja kurnatud, siis vali endale paras tööpind ja mingi alus, kus saad hakata cannelonisid vormima. Võta üks lasanjeplaat või cannelloni ja täida see pannil valminud seguga. Lasanjeplaadi puhul pead selle ka pärast rulli keerama. Kui oled piisaval hulgal cannelonisid valmis saanud, aseta need ahjuvormi ning vala peale kaste, mis on kokku segatud ülejäänud letšost ja kaerakoorest või sojapiimast. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Kõrvale sobib hästi ka värske salat.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar