4. aug 2011

Kaalikapada

Mulle kaalikas väga maitseb. Eriti kui see on selline kuldkollane ning maitselt magusam, mitte kibe. Kaalika keedulõhn on minu arust võrratu. See hautis on tõeliselt maitsev. Sobib süüa niisama leivaga või keedukartuli juurde.



•    1 suur kaalikas
•    3 suurt porgandit
•    3 sibulat
•    100 g kuivatatud hakksojamassi
•    2 köögiviljapuljongi kuubikut
•    2 - 3 sl nisujahu + 100 ml külma vee segu (umbes hapukoore paksune)
•    (musta pipart)
•    (paar sl taimset koort) või tee koor ise
•    (maitserohelist)

Koori ja tükelda kaalikas ja porgand, keeda mõlemad koos pehmeks ning kurna. Pruunista pannil tükeldatud sibul, lisa kurnatud kaalikas ja porgand, sojahakkmass, puljongikuubikud ning umbes 3 kruusi kuuma vett. Keeda paar minutit ning lisa kiirelt segades jahu-vee segu. Kuumuta paar minutit ning soovi korral lisa soolast tofukreemi või kaerakoort. Serveeri näiteks purustatud musta pipra ja maitserohelisega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar