• 2 pakki koorega, röstimata mandleid (kokku 200 g)
• umbes 4 supilusikatäit tuhksuhkurt (võib ka rohkem)
• 4 supilusikatäit vett
Võta mandlid pakist välja ning aseta kaussi. Vala neile peake keev vesi ning oota umbes 20 minutit. Nüüd peaks mandlitel koor ilusasti lahti tulema. Koori mandlid ära ning jäta natukeseks kuivama. Seejärel võta saumikser või köögikombain ning purusta mandlid peeneks. Vala peenestatud mandlid kaussi, lisa tuhksuhkur ja vesi ning sega hoolikalt. Nüüd vormi segust pallikesed. Soovi korral võid lisada veel tuhksuhkurt. Valminud pallid jäta natukeseks külmkappi. Martsipanipalle võid kasta ka sulašokolaadi sisse ning seejärel külmikusse tahkuma jätta.
[...] Kodune martsipan on mõnus magus suupiste, mis on eriti hea, kui kaste see veel šokolaadi ning lasta natuke tahkuda: [...]
VastaKustutaSinu toidublogi on nii lahe! :) Siin on nii palju retsepte, mida tahan järgi proovida. Looma- ja linnuliha ma ei söö, ja ei tunne puudust ka. :) Muid asju söön harva, muna kõige rohkem. Aga proovin ka muudest asjadest vaikselt võõranduda. :)
VastaKustutaPeaks ka ise proovima teha martsipani, tean ühte inimest, kelle ma saaks sellega õnnelikuks teha. :) :)
Aitäh Sulle selle imelise blogi eest! Jõudu ja jaksu edaspidiseks ning imeilusat jõuluaega! :)
Suur aitäh Sulle nii armsa ja motiveeriva kommentaari eest! Kõige toredamat ja maitsvamat jõuluaega Sulle! :)
Kustuta