4. aug 2011

Külm tofukaste

Kui üks päev läätse pikkpoissi, keedukartuleid ja tangudega hapukapsast kokkasin, siis tuli mulle meelde, et külmkapis on isetehtud tofut. Tundus hea mõte prae juurde üks mõnus külm ja kreemine kaste teha. Sobis tõesti hästi!



•    umbes 250 g kõva või pehmet tofut
•    2 sl mahedat sinepit
•    2 tl värsket sidrunimahla
•    1 sl õli
•    1 tl karripulbrit
•    pool teelusikatäit soola
•    100 ml vett (soovi korral rohkem)
•    maitserohelist

Võta üks plastikkauss ning aseta sinna tofu. Kõva tofu puhul suru see kahvliga puruks. Lisa kõik ülejäänud retseptis mainitud koostisosad ning purusta saumiksriga ühtlaseks kastmeks. Kui kaste jääb liiga paks, lisa soovi korral vett. Säilita külmkapis.

1 kommentaar :