4. aug 2011

Lihtne läätsesupp

Mäletan, kuidas hästi väiksena lugesin ühest muhedast raamatust, kuidas vaene perekond tegi endale õhtusöögiks läätsesuppi ja peale seda on mul alati isu olnud selle supi järele. Läätsed on väga valgurikkad, nagu ka herned ja oad.


neljale - kuuele inimesele

•    1 klaas läätsi
•    1 sibul
•    pipart
•    soola vastavalt maitsele
•    1 - 2 kartulit
•    umbes liiter vett
•    värsket peterselli
•    paar küünt küüslauku

Kui vesi on keema tõusnud, lisa läätsed, tükeldatud sibul, küüslauk ja kartulid ning natuke pipart. Keeda, kuni läätsed on paisunud ja pehmed. Lisa vastavalt maitsele soola ja keeda veel paar minutit. Kaunistamiseks ja maitse lihvimiseks sobib ideaalselt tükeldatud värske petersell, mille võid lisada lõpus.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar