umbes 13 tükki
- 2 purki valgeid ube (üks purk kaalub 400 g)
- ¼ tl (küüslaugu)soola
- natuke purustatud musta pipart
- 5 sl täistera nisujahu
- (soovi korral veel endale meeldivaid ürte ja maitseaineid)
- praadimiseks õli
Kurna ja loputa oad ning vala kaussi. Lisa sool,
pipar, nisujahu ja soovi korral veel endale meeldivaid ürte ja maitseaineid
(näiteks karripulbrit, punet jne.) Mudi kätega kogu mass rohkem puruks, vooli
käepärased pätsikesed ning prae kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Pihvide peale sobib eriti hästi kvaliteetne ketšup.
Olen seda retsepti ühe korra proovinud ja jälle suutsin midagi valesti teha. Segu jäi kuidagi vedel, lisasin jahu juurde, aga hiljem ei olnud ubade maitset üldse tunda. Kas purk ube on see kõige tavalisem plekkpurk?(nt oad tomatikastmes jmt) Võibolla tuleks ubasid siis kuidagi kurnata korralikumalt vms...
VastaKustutaHei Marie!
VastaKustutaJah, kõige tavalisem plekkpurk ube ja kindlasti korralikult ära kurnata. Kui ikka jääb vedel, siis võib proovida neid pihve veel omakorda paneerida (näiteks veeretada korraks mõnes jahus). Loodan väga, et edaspidi õnnestub!
[...] Siin on näiteks kiired ja lihtsad oapihvid: [...]
VastaKustutaTegin retseptis mõningad muudatused ja sain sellise tulemuse: http://topklots.blogspot.com/2013/03/uba-ja-peet.html
VastaKustutaTänan väga inspiratsiooni eest, pole osanud ubasi väga effektiivselt oma toidulaual ära kasutada...aga nüüd täitsa uus nüanss menüüs.
Need pihvid näevad nii isuäratavad välja, Evelin! Super, et katsetasid ja suur tänu, et oma kogemust jagasid! :)
VastaKustuta