10. aug 2011

Piimata pannkoogid soolase täidisega

Avastasin alles hiljuti, et lihtsalt veest, jahust ja küpsetuspulbrist saavad imehead pannkoogid. Selliseid pannkooke tehakse tihti matkadel lõkke peal pannil, kuid minu arust kõlbavad need ilusasti ka pidulikemaks puhkudeks ning niisama pühapäevahommikuseks nosimiseks.



Pannkoogitainas:

•    6 dl nisujahu
•    2 teelusikatäit küpsetuspulbrit
•    1 teelusikatäis suhkrut
•    näpuotsatäis soola
•    2 kruusi külma vett

Võta kauss ning vala sinna jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Sega kuivained kahvliga läbi ning lisa vesi. Sega hoolikalt, kuni tuleb selline ühtlane, paksem hapukoore moodi tainas. Lase pannkoogitaignal kuskil pool tundi seista. Seejärel pane pann tulele, vala sinna õli ning lisa kulbitäis tainast. Ära panni väga kalluta, siis jäävad kohevamad ja paksemad pannkoogid. Prae, kuni pannkook on mõlemalt poolt kuldpruun. Enne igat pannkooki võid veel tilga õli pannile lisada. Mina tegin nendele pannkookidele lihtsa soolase täidise toiduainetest, mis parasjagu kodus leidusid ning tulemus sai väga maitsev. Võid proovida erinevaid täidiseid, kuid minu katsetatud variant on siin:

Soolane täidis pannkookidele

•    paar sibulat
•    paar küünt küüslauku
•    veerand väiksemast kapsapeast
•    ketšupit
•    1 teelusikatäis karripulbrit (võib ka ära jätta)
•    natuke soola või sojakastet
•    kuivatatud tilli või muud maitserohelist
•    150 ml vett

Lisa pannile õli ning prae seal tükeldatud sibulaid, kuni need on klaasjad ja kuldpruunid. Lisa tükeldatud küüslauk ning väikesteks tükikesteks lõigatud kapsas. Sega ning prae mõned minutid. Seejärel lisa paras ports ketšupit, soovi korral karripulber, sool või sojakaste ning pool kruusi vett. Sega kõik läbi ning hauta segu kaane all, kuni kapsas on peaaegu pehme. Lõpus lisa maitseroheline. Pane segu lusikaga pannkoogile ning keera pannkook rulli.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar