• 10 suuremat punast sibulat
• 100 ml õunamahla (võib ka ilma)
• 10 sl palsamveiniäädikat
• 5 sl pruuni suhkrut
• 1 tl kuivatatud rosmariini
• näpuotsaga musta pipart, natuke soola
• 1 sl sojakastet (võib ka ilma)
• (oliivi)õli
Koori sibulad, lõika neljaks ja viiluta. Võta paksema põhjaga pott, vala sinna paras ports (oliivi)õli ning lisa sibulaviilud. Prae paar minutit, lisa õunamahl, palsamveiniäädikas, suhkur, rosmariin, pipar, sool ja sojakaste. Sega kõik läbi ning hauta madalal tulel umbes 45 minutit, aeg-ajal segades, kuni sibul on täiesti pehme. Serveeri suupistete kõrvale, leiva peal või sooja toidu kõrvale.
[...] Sibulamoos on hästi mõnus krehvtine lisand pearoa kõrvale või heaks kaaslaseks soolasele küpsisele: [...]
VastaKustuta