Rullid:
• 1 kapsapea (mina kasutasin seekord hoopis väiksemat)
• 300 g poolikuid kooritud mungube, läätsesid, mingeid teisi ube või näiteks seeni
• 300 g riisi
• 2 tl karripulbrit
• 1,5 - 2 köögiviljapuljongi kuubikut
Kaste:
• 2 sibulat
• ketšupit või tomatipastat
• paar spl nisujahu + 100 ml külma vett
• 1,5 tk köögiviljapuljongi kuubikut
• 1 sl pruuni suhkrut
• musta pipart
• maitserohelist
• paar sl taimset koort
Keeda kapsapead umbes 5 - 10 minutit, kuni see on pehmem ning seejärel eralda sellest ettevaatlikud lehed (ära lase ennast mõnedest katkiläinud lehtedest heidutada). Jäta lehed ootele ning keeda valmis riisipada enda valitud lisandiga (mungoad, läätsed, mõned teised oad, seened või mida iganes soovid). Selleks pane riis koos lisandiga puljongi ja karriga maitsestatud vette keema ning keeda senikaua, kuni vett enam pole ja järele on jäänud mõnus riisipada. Aseta paar supilusikatäit riisipada kapsalehele, keera lehe ääred peale ning seejärel keera leht rulli. Aseta rullid õliga määritud ahjuvormi (veereta rulle natuke õlis, et kõik ilusasti kokku saaks) ning küpseta 200-kraadi juures seni, kuni rullid on pealt ilusasti pruunikad.
Samal ajal kui rullid küpsevad, saad valmistada kastme. Pruunista pannil kahe sibula viilud ning lisa pruun suhkur, ketšup või tomatipasta. Kuumuta minut. Vala peal umbes pool pannitäit vett, lisa puljongikuubikud ja must pipar. Keeda 5-minutit. Seejärel lisa kiirelt segades nisujahu-vee segu. Keeda paar minutit. Lõpus lisa paar spl taimset koort ning maitseroheline. Sega ning keera tuli maha.
Kui kapsarullid on ahjus juba pruunikaks muutunud, vala kõik pannil valminud kastmega üle ning küpseta veel umbes 10 - 15 minutit.
Lõpuks on toit valmis!:) Naudi niisama, koos kartuliga, leivaga, riisi või pastaga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar