4. aug 2011

Tomatine riisi-seenepada

See toit valmis kodus leiduvast. Suvel võid tomatimahla asemel kasutada värskeid tomateid ning šampinjonide asemel puravikke või kukeseeni. Soovi korral lisa roale endale meeldivaid vürtse ja maitserohelist. Üks tõeliselt kosutav ja toitev kausitäis!


neljale inimesele

Valmistamisaeg: 30 - minutit

  •  3 - 4 sl õli  
  •  2 suurt sibulat
  •  3 - 4 vart varssellerit
  •  250 g šampinjone või muid seeni
  •  250 g riisi 
  •  1- 1 ½ tl soola 
  •  natuke jahvatatud musta pipart
  •  ½ l tomatimahla
  •  soovi korral natuke sojakastet

Võta üks paksema põhjaga pott või vokkpann ning aja seal õli kuumaks. Vala kuuma õli sisse tükeldatud sibulad ning kuumuta paar minutit. Seejärel lisa tükeldatud varsseller ning natuke hiljem seenetükid. Siis lisa riis, sool ja pipar. Hauta paar minutit ning seejärel lisa nii palju vett, et riis oleks täiesti kaetud ja jääks veel parajalt ülegi. Lase madalal kuumusel riisil podiseda, kuni see on peaaegu pehme. Lisa tomatimahl, sega ja hauta, kuni riis on täiesti pehme. Maitse ja lisa vajadusel natuke soola või sojakastet.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar