kuuele
• 3 mugulsibulat
• 3 - 4 keskmist kooritud peeti
• 1 suur porgand või paar väikest
• 1 sellerijuur
• 2 peotäit kirsstomateid või 1 suurem tomat
• pool väikest peakapsast
• paar peotäit aedube
• paar värsket hapukurki või tavalist marineeritud või haput kurki
• 2 suurt küüslauguküünt
• paar loorberilehte
• 1 kuhjaga spl (pruuni)suhkrut
• 1 sl palsamveiniäädikat
• jahvatatud musta pipart
• köögiviljapuljongi pulbrit/kuubikut
• värsket peterselli või lehtsellerit
Pruunista suurel pannil või potipõhjas õlis sibulatükid. Lisa porgandiviilud, tükeldatud sellerijuur, peediviilud ning hakitud kapsas. Kuumuta mõned minutid. Lisa väikese sõrme suurused aedoatükid(otsad lõika ära), hapukurgitükid ning hakitud küüslauk. Kuumuta paar minutit. Nüüd vala segu pannilt potti või kui pruunistasid potis, siis vala peale umbes pool potti keevat vett (võid vee juba enne samas potis keema ka panna). Lisa loorberilehed, suhkur ja pipar. Keeda, kuni kapsas ja peet on peaaegu pehmed. Lisa tükeldatud tomatid, palsamveiniäädikas ning puljong. Keeda veel mõned minutid. Kui supp on valmis, serveeri seda koos värske maitserohelisega ja soovikorral natukese soolase tofukreemiga.
Esimesel pildil kohe jäid aedoad silma ja mul oli kõht kohe tühi :D
VastaKustutaAeduba on boss!
Jaa, aedoad rokivad. Viimastel päevadel olen neid ikka kõvasti igas olekus muginud.
VastaKustutaKas see on siis keedetud peediga? Tundub väga mõnus supp!
VastaKustutaMina panin toore peedi supi sisse, aga võib vabalt ka keedetud panna, saab veel kiiremini valmis:)
VastaKustutaVÄGA ARMSALT KUJUNDATUD JA KAUNID, ISUÄRATAVAD FOTOD!
VastaKustutaTUBLI TÖÖ, TÄNAN!
Tahaks vaid küsida, kus müüakse taimseid viinereid?
Taimetoitlasest huviline
Suur tänu heade sõnade eest, Elli!
VastaKustutaTaimseid viinereid müüakse hetkel Tallinna ja Tartu Kaubamajas, Prismades ning Stockmannis. Kuulsin, et on lootust neid ka mingi aeg Konsumitest soetada.
Tänan vastuse eest, lähen neid siis sealt otsima:)
VastaKustuta