kaheksale - kümnele
- 4 keskmist peeti
- 5 küüslauguküünt
- 2 pakki külmutatud spinatit
- 2 x 400 g purk kookospiima
- köögiviljapuljongi pulbrit ja/või sojakastet või tamarit vastavalt maitsele
- 4 tl kuivatatud punet ehk oreganot
- u. 5 sl kartulitärklist + natuke külma vett
- 3 - 4 sl õli
Pane ahi 200-kraadi juurde eelkuumenema. Koori ja tükelda peedid ning pane peeditükid koos kooritud küüslauguküüntega ahjuvormi, sega õliga segamini ning küpseta 200-kraadi juures, kuni peet pehme. Samal ajal, kui peet küpseb, vala külmutatud spinat umbes 2,5 l vette keema. Lisa ka puljongit ja/või sojakastet ning punet. Kui peet on valmis, lisa see spinatisupile koos kookospiimaga. Keeda paar minutit, lisa tärklise-vee segu samal ajal kiirelt segades ning võta pott tulelt. Püreesta saumiksriga kreemjaks.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar