kaheksale - kümnele
Rullide jaoks:
- 1 suurem punane kapsapea
Täidise jaoks:
- 400 g odrakruupe
- pool pudelit suitsust grillkastet
- 1 - 2 köögiviljapuljongi kuubikut
Kastme jaoks:
- 2 pakki kaera- või sojakoort (kokku 400 ml)
- 100 ml vett
- 1,5 sl sojakastet
- (2 tl majoraani)
Lõika kapsapeal juurikas ettevaatlikult välja või vähemalt juurika koha pealt lehed läbi. Keeda kapsapead umbes 10-minutit. Kurna, loputa külma veega ning eemalda ettevaatlikult lehed.
Pane kruubid vette keema (vett umbes 2/3). Kui kruubid on poolpehmed, lisa puljongikuubikud. Keeda, kuni vedelik on kadunud ja kruubid täiesti pehmed. Lisa kruubipudrule pool pudelit BBQ kastet ning sega kõik korralikult läbi.
Kastme tarvis sega kaera- või sojakoor läbi vee, puljongipulbri või sojakastmega ning soovi korral lisa ka natuke majoraani.
Täida kapsalehed kruubipudruga (täidist läheb iga lehe sisse umbes 3 sl) ning aseta õliga määritud ahjuvormi. Määri õli ka natuke kapsarullide peale. Küpseta rulle ahjus 200-kraadi juures, kuni need on juba pealt natuke krõbedad. Seejärel vala kõik kastmega üle ning küpseta veel 10 - 15 minutit.
Tere,
VastaKustutamitmes retseptis esineb ``kaera- või sojakoor``.
Kus poest seda Tallinnas osta saab?
Aitäh.
Tere Sven! Kaerakoor on müügil kindlasti Prismas, samuti võib seda leida Kaubamajast ja Stockmannist. Sojakoor peaks isegi rohkem levinud olema.
VastaKustuta[...] Punase kapsa rullid kruubipudru-grillkastme täidisega on parem kui verivorst:) [...]
VastaKustutaValmistasin neid täna ja pean ütlema, et need said vaatamata natuke tooreks jäänud kapsalehtedele ikkagi taevalikult head! Mul oli juba ammu selline kruubi-isu ja nüüd saan kohe kaks päeva järjest seda isu rahuldada! Superlihtne ja supermaitsev, meenutasid mulle natuke tanguvorsti, aga on sada korda paremad!!
VastaKustutaVäga tore, et maitsesid!!:)
VastaKustuta