20. veebr 2012

Ühepajatoit ahjus

Ahjutoitudest ei saa talviti üle ega ümber. Ahjuvormi või -plaadile saab ju laduda mida iganes ja maitsestada väga erinevalt. Kuna mul kaalikat kodus polnud, kasutasin kõrvitsat (lausa imeline, kui palju toite saab ühest suurest kõrvitsast valmistada!) Soovitan katsetada erinevate köögiviljade ja erinevate ürtidega. Näiteks lisada lillkapsast ja/või paprikat või mis iganes kodus leidub. Minul sündis igatahes selline versioon:



  • 8 - 10 kartulit
  • 2 suuremat porgandit
  • veerand keskmisest kapsapeast
  • 6 peotäit tükeldatud kõrvitsat
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 8 sl õli (mina panin päikesekuivatatud tomatite õliga pooleks)
  • 4 loorberilehte
  • vastavalt maitsele soola ja pipart
  • 2 sl kuivatatud tilli

Koori kartulid ja porgandid. Lõika kartulid pooleks ja porgandid ratasteks. Haki kapsas, kõrvits ja sibul. Aseta kõik ahjuplaadile ning lisa ka küüslauguküüned, õli, purustatud loorberilehed, sool, pipar ja kuivatatud till. Küpseta 180-kraadi juures umbes tund aega, kuni köögiviljad pehmed. Serveerimiseks sobib ka näiteks taimne majonees. 

1 kommentaar :