- 8 - 10 kartulit
- 4 porgandit
- paar peotäit seeni (ema kasutas sügavkülmutatud pilvikuid)
- 3 sl odrajahu või mõnda muud jahu
- 2 suurt või 3 - 4 väiksemat sibulat
- soola ja kuivatatud ürte vastavalt maitsele
Keeda kartulid ja porgandid koos koorega pehmeks. Kurna ja koori, tambi katki, lisa pannil praetud tükeldatud seened ja sibulad, sool, maitseained ja odrajahu. Sega kõik hoolikalt läbi ja lase mõned minutid seista. Vormi pätsikesed ning prae pihvid pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Jälgi, et pann oleks tulikuum, õli piisavalt ning kui pihvid ei taha koos seista, lisa taignasse veel jahu. Sobivad hästi näiteks leiva peale, salati või riisi kõrvale.
Vahtramagus
Siin on praegu ikka mitu-mitu vahtrapuud jooksmas ning kuna me kõike mahla ära juua ei jõua, tuli mu kallimal täna idee midagi vahtrasiirupilaadset proovida. Selleks võttis ta 3-liitrit vahtramahla ning keetis seda potis umbes 2 - 3 h, kuni tekkis juba paksem, siirupilaadsem mass. Meil tuli ta rohkem suhkru ja siirupi vahepealne, seetõttu ka nimi "Vahtramagus". Sõime seda pannkookidega ning maitse oli suurepärane. Lahe, et nii ilusate lehtedega puul on ka nii palju magusat sees peidus:)
ilus elu
VastaKustuta(:
VastaKustutaSandra vanemad ON toredad!
VastaKustutaa odrajahu ei hoia suurt midagi koos, väga ettevaatlikult peab tegutsema, et segu laiali ei läheks...
[...] Proovi näiteks matsakaid aedvilja-seenepätse: [...]
VastaKustuta