- pakk (täistera) spagette
- 3 suurt porgandit
- 1 suurem peet
- 1 keskmine kaalikas
- 3 - 4 sl õli
- soola, pipart
Kaste:
- 0,5 l tomatimahla
- 3 küüslauguküünt
- 3 sl suitsust grillkastet
- natuke soola ja pipart
- 1 sl pruuni suhkrut
- 2 tl kuivatatud tilli
- 2 tl palsamveiniäädikat
Keeda spagetid valmis, kurna, loputa ja sega natukese õliga läbi. Koori köögiviljad ning haki väikesteks tükkideks. Pane köögiviljad ahjuvormi, lisa õli, sool ja pipar ning sega kätega korralikult läbi. Küpseta 200-kraadi juures, kuni köögiviljad on peaaegu valmis. Kastme tarvis sega kausis tomatimahl, purustatud küüslauguküüned, grillkaste, sool, pipar, pruun suhkur, kuivatatud till ja palsamveiniäädikas. Vala köögiviljad kastmega üle, kata soovi korral ka ahjuvorm pealt fooliumiga ning küpseta veel 200-kraadi juures umbes 15-minutit. Serveeri koos spagettidega.
Tere, olen retsepte proovinud ja olen neist vaimustuses. Vahel ei oska aga näiteks neid Santa Maria asju millegagi asendada, sest neid Saksamaal ei ole.
VastaKustutaHei Lemme! Nii tore, et kaugel maal ka taimetoit.ee retsepte kokkad:) Äkki on seal kaubanduses mõnda muud taimset grillkastet? Peaasi, et selline natuke suitsune oleks.
VastaKustuta