20. märts 2012

Spagetid suitsuse röstköögivilja-tomatikastmega

Selle toidu idee tekkis mul öösel voodis lugedes, kui kõht äkki hirmus tühjaks läks. Mõtlesin, et homme teen sellist rooga - täisteraspagetid, mille juurde lisandiks ahjus küpsetatud köögiviljad suitsuses tomatikastmes. Väga maitsev toit sai. See köögiviljaroog sobib suurepäraselt ka näiteks kartuli, riisi või tatra kõrvale.




  • pakk (täistera) spagette
  • 3 suurt porgandit
  • 1 suurem peet
  • 1 keskmine kaalikas
  • 3 - 4 sl õli
  • soola, pipart

Kaste:

  • 0,5 l tomatimahla
  • 3 küüslauguküünt
  • 3 sl suitsust grillkastet
  • natuke soola ja pipart
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 2 tl kuivatatud tilli
  • 2 tl palsamveiniäädikat

Keeda spagetid valmis, kurna, loputa ja sega natukese õliga läbi. Koori köögiviljad ning haki väikesteks tükkideks. Pane köögiviljad ahjuvormi, lisa õli, sool ja pipar ning sega kätega korralikult läbi. Küpseta 200-kraadi juures, kuni köögiviljad on peaaegu valmis. Kastme tarvis sega kausis tomatimahl, purustatud küüslauguküüned, grillkaste, sool, pipar, pruun suhkur, kuivatatud till ja palsamveiniäädikas. Vala köögiviljad kastmega üle, kata soovi korral ka ahjuvorm pealt fooliumiga ning küpseta veel 200-kraadi juures umbes 15-minutit. Serveeri koos spagettidega.

2 kommentaari :

  1. Tere, olen retsepte proovinud ja olen neist vaimustuses. Vahel ei oska aga näiteks neid Santa Maria asju millegagi asendada, sest neid Saksamaal ei ole.

    VastaKustuta
  2. Hei Lemme! Nii tore, et kaugel maal ka taimetoit.ee retsepte kokkad:) Äkki on seal kaubanduses mõnda muud taimset grillkastet? Peaasi, et selline natuke suitsune oleks.

    VastaKustuta