kahele - kolmele
- 250 g ehk pool lehttainast
- 4 suuremat vart rabarberit
- 2 kuhjaga sl suhkrut
- näpuotsaga kaneeli
- 100 g mandlilaaste
Sügavkülmutatud lehttaigen pane juba eelmisel õhtul tavakülma või võta mõni tund enne küpsetamist sulama. Koori rabarberivarred ning lõika õhukesteks viiludeks. Vala viilud kaussi ning sega pruuni suhkru ja natukese kaneelipulbriga läbi. Jäta umbes 15-minutiks seisma. Selle aja jooksul imbub rabarberist liigne vedelik välja (vala vedelik ära või tee sellest näiteks morssi). Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, aseta peale ruudukujuline lapik lehttaigen ning taigna peale ühtlaselt kurnatud rabarberiviilud. Kõige peale raputa ühtlaselt mandlilaastud. Lisaks võid tainaääred kergelt sissepoole keerata. Küpseta kooki 200-kraadi juures, kuni tainaääred on kuldpruunid (umbes 20-minutit).
Millisest poest leian taimse lehttaigna? Prismast pole leidnud..
VastaKustutaPrismast olen ostnud Pagaripoiste lehttainast, see on täitsa taimne.
Kustuta