5. veebr 2013

Krõbedad sojanagitsad



Esiteks võite pildil märgata imeilusat uut väikest metallpannikest, mille ostsin kaltsukast ning kavatsen sellega veel nii mõnegi retsepti pildistada. Olete hoiatatud :)

Teiseks pean mainima, et kui ma muidu väga ei fänna ega osta eriti eksootilisi toiduaineid, siis jõuluks kingiks saadud tempura jahu (äitäh, õde!) on ennast igasti õigustanud. Esiteks see juba lõhnab väga mõnusalt. Seda saab üliedukalt kasutada muna asemel, kui soovid mõnda toitu paneerida (näiteks neid samu sojaviile siin retseptis). Lihtsalt võtad paar supilusikatäit tempura jahu, segad sortsukese külma veega ja kasutad nagu lahtiklopitud mune. Mul saigi see pakike nüüd otsa ja kindlasti kavatsen juurde soetada.

Lubage tutvustada  - pealt krõbedaid ja seest mahlased taevalikud sojanagitsad, mille juurde sobib oivaliselt krõbe ahjukartul ja grillkaste.


  • pakk kuivatatud sojakotlette
  • Felixi suitsust BBQ ehk grillkastet (uus toode, sama hea kui Santa Maria oma, aga poole odavam)
  • riivsaia (võid kasutada ka näiteks riivleiba või teha ise (täistera) riivsai
  • tempura jahu

Soovitan retseptiteo võtta ette eelmisel õhtul. Kõigepealt keeda sojakotletid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Ole ettevaatlik, nende keetmisel kipub vesi parajalt vahutama ja on oht üle keeda. Mina reguleerisin vahepeal kuumust ja hoidisin silma peal. Seejärel kurna kotletid ja loputa külma veega läbi. Siis pigista igast kotletist liigne vesi välja. Pane kotletid kaussi, vala peale paras ports grillkastet ja sega hoolikalt segamini. Pane peale kaas või toidukile ning jäta ööks külmkappi.


Järgmisel päeval vala ühte kaussi paras ports riivsaia ja teises sega 3-4 supilusikatäit tempura jahu natukese külma veega, nii-et tekib vedelam mass. Siis võta üle öö marineerunud grillkotlet, kasta see kõigepealt tempura segusse ja seejärel tupsuta seda riivsaia sees. Prae pannil kuumas õlis kõigepealt ühelt poolt krõbedaks, seejärel keera külg, pane pannile kaas peale ja prae veel umbes minut. Serveeri kohe.

Mina serveerisin neid nagitsaid koos selle sama grillkastmega ning kõrvale tegin ahjukartuleid: pesin koorega kartulid traatnuustikuga puhtaks, lõikasin ratasteks, asetasin ahjuvormi ja segasin oliiviõli, soola ja pipraga läbi. Küpsetasin, kuni krõbedad. Ahjust välja võttes raputasin veel peale natuke paprikapulbrit ja chipotle tšillipulbrit (äärmiselt mõnus suitsune tšillipulber, Santa Maria oma). Head isu! :)


7 kommentaari :

  1. Soovitan soojalt! Just lõpetasin viimase söömise, väga-väga maitsev sai ikka. Usun, et Sulle meeldiksid :)

    VastaKustuta
  2. Nõustun täielikult Sinu seisukohtadega nii GMO ja soja kui ka liha meenutavate taimetoitude osas, Sandra. Aga kas sa oskad öelda, kus nt Tartus tempura jahu müüakse? Mina olen selliseid soja-grillkotlette juba tükk aega teinud. Lihtsalt ära keetnud, siis natukeseks ajaks sojakastme-tomatipasta marinaadi jätnud ja pannile. Meenutavad täiesti neid valmis grill-kotlette, mis poes müügil, aga ise tehes tuleb märksa odavam. Aga selline paneeritud variant tundub veelgi isuäratavam!

    VastaKustuta
  3. Tartus olen tempura jahu müügil näinud näiteks Prismas, Selveris ja Kaubamajas. Kindlasti on veel kuskil. Tavaliselt on see koos sushitoodete ja muude aasiapäraste toiduainetega koos samas riiulis. Näeb välja selline:

    http://images.nitrosell.com/product_images/13/3108/thumb-japanese-choice-tempura-flour.jpg

    Vahvat katsetamist, usun, et Sulle kindlasti meeldivad need kotletid, kui juba grillkotletid maitsevad :)

    VastaKustuta
  4. Olen mitmest poest kuivatatud sojakotlette otsinud, ent tulemuseta. Kust neid saab?

    VastaKustuta
  5. Need on kindlasti müügil Prismades ja Konsumites, äkki ka Maksimarketis, Comarketis ja ökopoodides.

    VastaKustuta
  6. [...] laual on sojatooted väga teretulnud ning põhjalikumalt minu seisukohta seoses sojaga, saad lugeda siit. Just viimasel ajal olen hakanud rohkem katsetama sojapihvidega. Olgu siis selleks tofu või [...]

    VastaKustuta