14. mai 2013

Naadisupp kookospiima ja tofuga

Mis siin ikka pikalt keerutada. Mul jäi eilsest smuutiteost pool purki kookospiima üle ning värske naat pressib juba ammu ustest ja akendest sisse. Pealegi ei olnud ma hiiglama ammu suppi teinud. Muidu olin hirmus suur supisõber, aga nüüd on see väärt kõhupoolis unarusse jäänud. Kohe parandame selle vea. Haarasin supi sisse ka ühe väiksema värske rabarberilehe. Kui maitsev see supp sai! Ma ei olegi vist elus nii mõnusat ja kosutavat naadisuppi saanud. Kohe, kui olin toidu ära pildistanud, pistsin terve selle kausitäie pintslisse :) Ja tofu sobib siia suurepäraselt keedumuna asemel.


3 - 4 inimesele

  • 3 - 4 sl õli
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 4 varssellerit
  • paar peotäit värsket naati (nooremad on parimad)
  • 1 väiksem noor rabarberileht
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 ½ tk (öko) köögiviljapuljongi kuubikut või vastavalt maitsele soola
  • umbes 1 ½ l vett
  • 2 kartulit
  • 200 ml kookospiima 
  • serveerimiseks natuke tofut (mul oli maitserohelisega tofublokk)
Kuumuta paksema põhjaga potis õli ja lisa hakitud sibulad. Prae umbes minut ja lisa porgandirattad. Prae veel minut-paar ja lisa hakitud varsseller, umbes pool värskest naadikogusest (hakitud) ja ribadeks lõigatud rabarberileht. Sega, lisa tüümian ja puljongikuubikud ning vala peale vesi. Keeda keskmisel kuumusel kaane all, kuni porgand on peaaegu pehme. Nüüd lisa kartulikuubikud ja ülejäänud hakitud naat koos kookospiimaga. Keeda samal kuumusel kaane all, kuni kartul on pehme. Tõsta supp kulbiga kaussi ja pudista kätega sisse paar viilu tofut.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar