19. juuni 2013

Sojaviilud vürtsikas tomatikastmes

See juhtus jälle! Mul ei olnud plaanis sellest toidust retsepti teha. Tahtsin lihtsalt endale ja oma kallimale maitsvat ja tervislikku õhtusööki kokata. Aga see kaste sai nii maitsev, et lihtsalt pidin seda pildistama ja retsepti meelde tuletama. Mina serveerisin sojaviile koos tatrapudru, kapsa-peedisalati ja riisi-sojapikkpoisiga.


3 - 4 inimesele

  • umbes 160 g kuivatatud sojaviile
  • 1 l tomatimahla 
  • 3 - 4 sl taimset koort (mina kasutasin Alpro sojakoort)
  • 3 tl pruuni suhkrut
  • 1 - 2 tl köögiviljapuljongi pulbrit (kasutan sellist, mis koosneb ainult kuivatatud köögiviljadest ja soolast)
  • 2 sl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5-1 tl tšillipulbrit (võid muuta kogust vastavalt kui vürtsikat kastet soovid)
  • 0,5 tl kaneelipulbrit


Pane sojaviilud koos tomatimahlaga potti ja aja keema. Kui segu keeb, lisa kõik ülejäänud koostisained, sega korralikult läbi ja keeda paar minutit kõrgel kuumusel. Seejärel lase kastmel madalamal kuumusel kaane all 10 - 15 minutit podiseda. Võta pott pliidilt ja serveeri.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar