Valmistamisaeg: 35 - 40 minutit.
- 1 purk punaseid või pruune ube (1 purk on 400 g)
- 1 purk kikerherneid
- 3 suuremat sibulat
- üks väike või pool keskmisest suvikõrvitsast (400 g)
- 3 tl karripulbrit
- soola vastavalt maitsele (üks kuni paar teelusikatäit)
- 120 g täistera nisujahu või kaerajahu
- õli praadimiseks
Kurna ja loputa oad, vala suuremasse kaussi ning masseeri kätega pudiks. Kurna ja loputa kikerherned, masseeri pudiks ja lisa oapudile. Pole hullu, kui mõni kikerhernes terveks jääb. Lisa peeneks hakitud sibulad, väikesteks kuubikuteks lõigatud suvikõrvits, karripulber, sool ning täisterajahu. Masseeri ja sega kõik kätega läbi, kuni kõik on ühtlaselt segunenud ja maitsestunud. Maitse kotletitainast ja lisa vajadusel soola. Aja pann kuumaks, vala sinna paar supilusikatäit õli, vormi kätega tainast ilusad ümarad kotletid (mitte liiga paksud) ning aseta kuuma õli sisse. Prae mõlemalt poolt krõbedaks ja kuldpruuniks. Liiga vara ei tasu ümber keerata. Kui kotletitainas ei taha kokku jääda, lisa veel jahu. PS! Soovitan praadida kahe panniga korraga, läheb topeltkiiremini. Serveeri näiteks kartuli ja kastme juurde, leiva peal koos natukese sinepiga või näiteks burgeri vahel.
Näevad väga isuäratavad välja, proovin kindlasti! ;)
VastaKustutaAitäh, Elen! Neid tasub tõesti katsetada! :)
KustutaSuper! Mul on suur suvikõrvitsauputus ja see retsept on tõesti nagu rusikas silmaauku! Lihtne, odav, kiire, maitsev. Ja hoolimata omapärasest tekstuurist, püsisid praadimise ajal ilusti koos. Aitäh, Sandra, taaskord!
VastaKustutaJuhhuu, suurepärane, Marie! Aitäh katsetamast! :)
KustutaTegin eile ka neid kotlette, olen ka väga vaimustunud. Kindlasti teen neid veel, Tegin pool kogust ja sain 12 suurepärast kotletti. Isegi mees , kes on väga pirts , ütles väga tunnustavalt: võib süüa küll :) Aitäh väga hea reptsepti eest! Anu
VastaKustutaÄärmiselt tore seda lugeda, Anu! Aitäh katsetamast! :)
KustutaAitäh retsepti eest! Tõesti lihtne ja ülimaitsev, minu uus lemmik :-).
VastaKustutaNii tore! :)
KustutaKui peen on peeneks hakitud kõrvits? Ma siin keetsin põldube ja proovin seda lihtsat retsepti :) Ja kas riisijahuga sobib teha? Muidu kiidan Sinu kõiki retsepte, väga leidlik ja soodne! Ise olen olnud toortoitlane aga sinu retseptid on mind viinud tagasi küpsetamis kire juurde ja nüüd üritan süüa vähemalt 50% värsket ja naudin 50% küpset ja seni keha on tänulik olnud.
VastaKustutaMina olen lõiganud tavaliselt sellised väiksemad kuubikud, aga see ei ole tegelikult ülioluline. Põldubadega peaks ka kindlasti head kotletid saama. Võib proovida küll riisijahuga. See ei ole nii hea siduja, aga kui on piisavalt ube, ei tohiks probleemi tulla. Ja minu arust on 50% värsket ja 50% küpsetatud toitu väga mõistlik. Suur aitäh Sulle heade sõnade eest!
KustutaHea lihtne ja kiirelt valmiv! Kasutasin põldube + lisasin ka tükeldatud paprika ja veidi tšillit. Kindlasti teen veel :)
VastaKustutaJaa, ma olen ka paprikatükke lisanud. Variatsoone on ikka mitmeid. Ja põldubadega võis väga maitsev olla!
KustutaSuper! Just need asjad mul kodus üle olidki, väga maitsvad kotletid tulid ja nii hästi sai keerata neid! :)
VastaKustutaJess, mul nii hea meel! PS! Sul on üliäge blogi :)
KustutaVäga head kotletid, ainult liiga ruttu saavad otsa
VastaKustutaMinul ka alati sama probleem :D
KustutaKokkasin just täna õhtul neid. Natuke liiga pehmed said, sest üritasin neid algul köögikombainis teha (ei soovita! :D) aga võileiva vahel olid nad sellegipoolest imelised! Võileib oli siis röstsai + ketsup + kotlet + kurk + tomat + sidrunipipar :)
VastaKustutaSeal jah just see tükiline koostis hoiab neid kotlette hästi koos ja jääb mõnus tekstuur. Aga usun, et võileiva peal võis tõesti ikkagi väga hea olla! :)
KustutaKas suvikõrvitsa võiks panna ka riivitult või siis ei tuleks nii hea?
VastaKustutaVabalt võib proovida. Ainult äkki natuke rohkem jahu siis lisada või siis riivitud suvikõrvits liigsest vedelikust tühjaks pigistada, et kotletitainas liiga vesine ei saaks.
KustutaAitäh kiire vastuse eest! Otsustasin ikkagi väiksed tükid teha ja olen väga rahul. Sööjatele maitses! Aitäh selle huvitava retsepti eest!
KustutaSuper, et maitses! :)
KustutaSee ubade purustamine... Mul võtab käsitsi ikka tükk aega, et kõik need oad purustada. Täna siis otsustasin proovida seda "kartulirauda", millega kartuleid pudruks tambitakse. Enne kätega läbi käia ja siis selle rauaga ka üle - lihtsam ja kiirem :)
VastaKustutaMa tavaliselt kõiki ube ei purustagi, lihtsalt käin kätega üle, nii-et enamus on pudru. Sellest piisab. Aga kartuliraud ka hea mõte.
Kustuta