5. nov 2013

Mahlane kõrvitsalasanje

Ma olen kõrvitsaid väga hindama hakanud. Kui aastaid tagasi tundus, et kõrvitsast saab ainult marineeritud salatit valmistada, siis nüüd leiab see suur oranž vili oma tee väga paljudesse minu sügis-talve hooaja retseptidesse. Kõrvitsalasanjet valmistasin esimest korda juba aasta-paar tagasi ning jäin tulemusega väga rahule. 

Antud lasanje on maitselt mahe ja väga mahlane. Millegipärast sobivad siia sisse suurepäraselt ka rohelised herned. Mina tegin lasanjeplaadid ise, aga sobivad suurepäraselt ka poest ostetud.



Antud retseptist saab umbes 6 - 8 pirakat lasanjetükki.

Täidis:

  • lasanjeplaate
  • 1 kg kõrvitsa viljaliha (eemalda koor ja seemned)
  • 2 sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 400 g külmutatud herneid
  • 2 sl õli
  • 2 sl sojakastet
  • natuke pipart
  • pool tl soola
  • pool sl sidrunimahla

Võta suurem kauss. Riivi sinna kõrvits, lisa hakitud sibulad, purustatud küüslauguküüned, külmutatud herned, õli, sojakaste, pipar, sool ja sidrunimahl. Sega hoolikalt läbi ja jätas täidis kõrvale kuni kastet valmistad.

Kaste:

  • 250 ml taimset koort
  • 200 g india pähkleid (leotatud)
  • 250 - 500 ml vett (kui kasutad poest ostetud lasanjeplaate, lisa 250 ml vett, kui teed ise lasanjeplaadid, lisa 500 ml vett)
  • 100 g vegan Cheddar juustu (võib ka rohkem)
  • natuke pipart
  • 1 tl soola
  • 1 sl paprikapulbrit
  • 2 sl sojakastet
  • + 150 g vegan Cheddar juustu lasanje peale riivimiseks

Kurna leotatud inda pähklid ning aseta sügavamasse kaussi. Lisa sojakoor ja vesi ning püreeri saumiksriga ühtlaseks. Vala segu kastrulisse, lisa hakitud juust, natuke pipart, sool, paprikapulber ja sojakaste. Keeda kastet keskmisel kuumusel mõned minutid, aeg-ajalt vispeldades.

Määri keskmise suurusega sügavam ahjuvorm õliga. Aseta kõige põhja lasanjeplaadid. Seejärel lisa 1/3 kõrvitsatäidisest ning määri see supilusikaga ühtlaselt laiali. Lisa umbes 1,5 kulbitäit kastet ning määri taas ühtlaselt laiali. Seejärel lisa taas lasanjeplaadid ning korda kogu protseduuri, kuni täidis on otsas. Kõige peale lisa lasanjeplaadid ja määri ühtlaselt peale kogu allesjäänud kaste. Küpseta lasanjet 200-kraadi juures 45 - 50 minutit. Lisa riivitud juust ning küpseta veel umbes 5 - 10 minutit. Lase enne serveerimist 10-minutit jahtuda. Soovi korral kaunista värske basiilikuga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar