Antud lasanje on maitselt mahe ja väga mahlane. Millegipärast sobivad siia sisse suurepäraselt ka rohelised herned. Mina tegin lasanjeplaadid ise, aga sobivad suurepäraselt ka poest ostetud.
Antud retseptist saab umbes 6 - 8 pirakat lasanjetükki.
Täidis:
- lasanjeplaate
- 1 kg
kõrvitsa viljaliha (eemalda koor ja seemned)
- 2 sibulat
- 3
küüslauguküünt
- 400 g
külmutatud herneid
- 2 sl õli
- 2 sl
sojakastet
- natuke
pipart
- pool tl
soola
- pool sl
sidrunimahla
Võta suurem kauss. Riivi sinna kõrvits, lisa hakitud
sibulad, purustatud küüslauguküüned, külmutatud herned, õli, sojakaste, pipar,
sool ja sidrunimahl. Sega hoolikalt läbi ja jätas täidis kõrvale kuni kastet
valmistad.
Kaste:
- 250 ml
taimset koort
- 200 g
india pähkleid (leotatud)
- 250 - 500 ml vett (kui kasutad poest ostetud lasanjeplaate, lisa 250 ml vett, kui teed ise lasanjeplaadid, lisa 500 ml vett)
- 100 g
vegan Cheddar juustu (võib ka rohkem)
- natuke
pipart
- 1 tl soola
- 1 sl paprikapulbrit
- 2 sl
sojakastet
- + 150 g
vegan Cheddar juustu lasanje peale riivimiseks
Kurna leotatud inda pähklid ning aseta sügavamasse
kaussi. Lisa sojakoor ja vesi ning püreeri saumiksriga ühtlaseks. Vala segu
kastrulisse, lisa hakitud juust, natuke pipart, sool, paprikapulber ja
sojakaste. Keeda kastet keskmisel kuumusel mõned minutid, aeg-ajalt
vispeldades.
Määri keskmise suurusega sügavam ahjuvorm õliga. Aseta
kõige põhja lasanjeplaadid. Seejärel lisa 1/3 kõrvitsatäidisest ning määri see
supilusikaga ühtlaselt laiali. Lisa umbes 1,5 kulbitäit kastet ning määri taas
ühtlaselt laiali. Seejärel lisa taas lasanjeplaadid ning korda kogu
protseduuri, kuni täidis on otsas. Kõige peale lisa lasanjeplaadid ja määri
ühtlaselt peale kogu allesjäänud kaste. Küpseta lasanjet 200-kraadi juures 45 - 50
minutit. Lisa riivitud juust ning küpseta veel umbes 5 - 10 minutit. Lase enne
serveerimist 10-minutit jahtuda. Soovi korral kaunista värske basiilikuga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar