Praekapsas ise on
väga maitsev, nii-et esimese hooga sõin seda lausa otse purgist. Seejärel
otsustasin aga korraliku praekapsapiruka küpsetada, mis on mõnusalt rammus ja
jõuluhõnguline. Praetud tofukuubikud ja krehvtine kapsas sobivad siin lihtsalt
võrratult. Ideaalne jõuluaja suupoolis!
28
cm läbimõõduga ümmargune pirukas
- 500 g taimset lehttainast
- paar sl õli
- 250 g kõva tofut
- 1 sl paprikapulbrit
- 1 purk Põltsamaa Felixi praekapsast porgandiga (520 g)
- 5 sl taimset koort(võib ka ära jätta)
Tõsta tainas mõned tunnid enne kokkamist
sügavkülmast tavalisse külmkappi, et see saaks piisavalt sulada ning oleks
mugavam töödelda. Pane ahi 200 kraadi juurde eelkuumenema ning valmista täidis.
Selleks kuumuta pannil paar supilusikatäit õli, lisa kuubikuteks lõigatud tofu
(mina kasutasin köömnetofut) ja prae, kuni tofukuubikud on kuldpruunid. Lisa paprikapulber,
sega ning prae veel umbes pool minutit. Seejärel lisa praekapsas ja soovi
korral sojakoor. Sega kõik korralikult läbi ning prae paar minutit, kuni
vedelikku on natuke vähemaks jäänud. Määri 28 cm läbimõõduga ümmargune lahtikäiv
koogivorm õliga. Lõika lehttainas pooleks ning rulli jahusel pinnal mõlemad
tainaruudud natuke õhemaks. Aseta üks tainaruut koogivormi põhja ning näpista
ääred ümaramaks. Lisa kogu täidis. Nüüd aseta teine tainaruut kõige peale ning
näpista alumise ja ülemise taina ääred kokku ja silu ääri natuke ümaramaks.
Torka kahvliga pirukasse mõned augud. Küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi või kuni pealt kuldpruun.
Lase enne lahtilõikamist ja serveerimist natuke jahtuda.
Oeh, need hõrgutavad küpsetised konkreetselt segavad mu sessi. Ei saa enne oma tänase tähtajaga esseed kirjutada, kui olen selle piruka ahju saanud. Mis seal ikka, poodi!
VastaKustutaHaha, minu vabandused! Aga see-eest pirukat mõnus essee kõrvale mugida :)
KustutaOi, tõesti, see kapsas on lihtsalt ülimaitsev! Olin ka suur praekapsa fänn, aga viimastel aastatel pole seda enam söönud. Mõtlesin homme seda pirukat teha, aga sõin pool purki lihtsalt niisama ära ja pean homme uue purgi järele minema (praegu on muuseas Konsumites jt ETK poodidest väga hea hinnaga). Aga mõtlesin teha pehme tofuga, see on viimasel ajal meelepärasem. Aga retsept tundub muidugi taaskord supermaitsev ja superlihtne :) Marie
VastaKustutaNii tore, et Sulle ka see kapsas maitses, Marie! Ja pehme tofuga on saab ka kindlasti väga maitsev!
Kustuta