Tõeliselt mõnus ja kerge pitsa, mis valmib
imelihtsalt. Muutsin pitsataina täisterajahuga tervislikumaks ning seda pole
vaja isegi eelnevalt kergitada, kuna see ei sisalda pärmi ning jääb paberõhuke
ja krõbe. Olen sellist pitsat hakanud üsna tihti valmistama, ka ilma taimse juustuta. Pitsakatted varieeruvad vastavalt sellele, mis kodus leidub. Aga tomati ja juustu kooslus on klassikaline ning veganina ei pea sellisest pitsast loobuma, vaid saab seda nautida isegi veelgi maitsvamalt!
4 - 6
inimesele
Tainas:
- 200 g
täistera nisujahu
- 100 g
valget nisujahu
- 0,5 tl
soola
- 1 tl
kuivatatud ürti (nt.pune, tüümian, basiilik või rosmariin)
- 2 sl õli
- 175 ml külma vett
Sega jahud, sool ja ürdid segamini. Lisa õli, masseeri
see kätega sisse ning lisa vesi. Sega alguses supilusikaga kergelt läbi ning
seejärel sõtku tainapalli, kuni see tuleb kausi küljest või jahuselt pinnalt
ilusasti lahti. Jäta räti alla umbes 15-minutiks seisma. Samal ajal pane ahi
250-kraadi juurde kuumenema.
Kate:
- 1,5 sl
õli
- 3 sl
kvaliteetset ketšupit või tomatipastat
- 5 suurt
tomatit (võimalikult küpset)
- natuke
soola ja pipart
- 150 g taimset Cheddar juustu
Aseta tainapall jahusele pinnale ning rulli suureks ja
õhukeseks ringiks (pitsa katab peaaegu terve ahjuplaadi ära). Tõsta pitsapõhi
õliga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pitsapõhjale
ühtlaselt õli (see ei lase tomatikastmel taina sisse imbuda) ja seejärel määri
peale ketšup või tomatipasta. Lisa tomatirattad ning aseta pitsa 250-kraadi juurde
ahju. Küpseta umbes 10-minutit, kuni tainaääred hakkavad pruunikaks muutuma.
Tõsta pitsa korraks ahjust välja, sapsuta tomatitele natuke soola ja pipart
ning lisa riivitud Cheddar juust. Küpseta pitsat veel umbes 5-minutit, kuni
juust on rohkem sulanud. Lase pitsal enne lahtilõikamist paar minutit jahtuda.
Soovi korral kaunista värske basiilikuga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar