Algul lihtsana näivast toidust sai lõpus tõeline maitseelamus. Juba see värv ja tekstuur ning magus-vürtsikas maitse. Jätsin kõrvitsa meelega seekord püreerimata, sest tahtsin seda imelist tihket ja pehmelt kiulist tekstuuri säilitada. Tšillihelbeid lisa toidule vastavalt maitsele. Mina panin kohe hoolega, kuna praegusel igijäisel ajal kuluvad need soojendavad helbed vägagi ära.
Valmistamisaeg: 35-minutit.
- 700 g kõrvitsa viljaliha (koor ja seemned eemaldatud)
- 2 sl õli
- ½ tl soola
- näpuotsaga tšillihelbeid
- 1 sl paprikapulbrit
- ½ tl kurkumit
- 3 sl taimset koort (kasutasin Alpro Soya, aga võib puudmisel ka üldse ära jätta)
- 100 ml vett
- 1 sl sojakastet
- serveerimiseks värskelt keedetud pastat
Pane ahi 200-kraadi juurde kuumenema. Lõika kõrvits keskmisteks kuubikuteks ja aseta sügavamasse ahjuvormi. Lisa õli, sool ja tšillihelbed. Sega kõik hoolikalt läbi ja pane ahju 30-minutiks küpsema. Samal ajal saad pasta valmis keeta.
Kui kõrvits on küpsenud, vala kõrvitsakuubikud kastrulisse. Lisa paprikapulber, kurkum, koor, vesi ja sojakaste. Sega ning lase minut-paar podiseda. Segades lähevad kõrvitsakuubikud mõnusalt pudiks ja neid polegi vaja saumikserdada. Serveeri kaste koos värsket keedetud ja kurnatud pasta, natukese tšillihelveste ja röstitud päevalilleseemnetega.
appi Sandra... tänu sinule liigun mina väikestel sammudel taimetoitluse poole :) mille üle muidugi on mul siiralt hea meel!
VastaKustutaKõik su retseptid on võrrratud!
Heeli
Armas Heeli, suur aitäh Sulle nii heade sõnade eest! Ma olen südamest liigutatud. Sellised kommentaarid on suurimaks motivatsiooniks uute retseptide tegemisel! :)
KustutaProovitud ja maitses väga! Tõsiselt mõnus kerge pastakaste. Minul juhtus ainult see, et kõrvits, mida kasutasin, oli ilmselt keskmisest suurema veesisaldusega ja ei õnnestunud kõrvitsat ahjus küpsetada, pigem oli seal keemisprotsess. Kuid usun, et sellest hoolimata kukkus hästi välja. Aitäh!
VastaKustutaNii tore kuulda, et maitses, Marie! Mõnikord satub jah vesisem kõrvits, aga usun, et oli siiski hea :)
KustutaVäga hea retsept. Tegin ilma kooreta ning maitses ikka hea!
VastaKustutaSuper, et maitses! Ilma kooreta on ka kindlasti ülihea.
Kustuta