Valmistamisaeg: 50 minutit.
Päevalilleseemne kreem:
- 150 g kooritud päevalilleseemneid
- 350 ml vett
- ½-1 tl soola
- 3 - 4 sl sojakastet
Leota päevalilleseemneid 3-4 tundi või üleöö. Kui sul on kiire, võid seemneid leotamise asemel ka 15 minutit keeta. Kurna ja loputa leotatud või keedetud seemned ning vala sügavamasse kaussi. Lisa vesi, sool ja sojakaste. Püreeri saumiksri või kannmiksriga ühtlaseks kreemiks.
Pasta:
- 400 g kvaliteetsemat pastat (näiteks fusilli)
- 2 - 3 sl õli
- 300 g värskeid või külmutatud rooskapsaid, pestud ja lõigatud neljaks sektoriks
- soola ja pipart vastavalt maitsele
- 240 ml vett
- 400 g külmutatud spinatit
Pane ahi 200 C juurde eelkuumenema. Pane pasta keema ja keeda al dente. Samal ajal aja suurem (vokk)pann kuumaks ning vala sinna õli. Lisa rooskapsasektorid, natuke soola ja pipart. Prae paar-kolm minutit, kuni kapsad on kergelt kuldpruunid. Lisa vesi ja hauta 8 - 10 minutit, kuni kapsad on peaaegu pehmed. Seejärel lisa külmutatud spinat ja hauta minut-paar. Nüüd lisa päevalilleseemne kreem, sega kõik korralikult läbi ja hauta umbes minut. Kurna pasta ning sega pannil valminud seguga läbi. Õlita sügavam ahjuvorm, vala sinna pasta ning küpseta 200-kraadi juures 35-minutit. Serveeri kohe.
Tundub väga maitsev toit :)
VastaKustutaEi tea, mulle see toit sellisel kujul kuidagi üldse peale ei läinud. :( Aga raisku ka ei läinud - järgmised portsud said vokipannil üle praetud koos päikesekuivatatud tomatite, tavaliste tomatite ja küüslauguga. Lisaks sojakoort ja tsipa pipart. Sedasi oli 5+.
VastaKustutaKatsetatud :) rooskapsa asendasin brokoliga, spinatit poes ei olnud, aga üldiselt oli tulemus omapärane ja üldse mitte halb. kui saan spinatit, proovin uuesti.päealilleseemne kreem on ikka väga huvitav avastus :)
VastaKustutaTore, et maitses, Anneli! :)
KustutaSuper maitsev! Aitäh retsepti eest :)
VastaKustutaSuper, et maitses! Ma ei olegi ammu seda retsepti teinud, peaks jälle proovima :)
KustutaVäga kena ja maitsev aitäh.
VastaKustutahttps://www.kingitustesaar.ee/et/