24 pirukat
- 500 g taimset lehttainast
Täidis:
- 100 g
keetmata riisi
- 200 g
päikesekuivatatud tomateid õlis
- 450 g
keedetud porgandeid
- 2 sl päikesekuivatatud tomatite õli
- 1 sibul
- ¼ tl kuivatatud tüümiani
- 2 – 2 ½ tl soola
Pane sügavkülmutatud lehttainas mõned tunnid või öö enne küpsetamist tavalisse külmkappi.
Keeda riis täiesti pehmeks ja kurna. Haki tomatid peeneks. Koori porgandid ja tee kahvliga puruks. Kuumuta pannil paar supilusikatäit päikesekuivatatud tomatite õli, lisa hakitud sibul, tüümian ja sool. Prae paar minutit. Lisa keedetud riis, hakitud tomatid ja porgandimass. Sega ja prae veel paar minutit. Nüüd on täidis valmis.
Pane ahi 200 kraadi juurde eelkuumenema. Kui tainas on sulanud, rulli see jahusel pinnal laiali ning lõika 24-ks ruuduks. Aseta 2-3 teelusikatäit täidist iga ruudu keskele. Tõsta tainanurk selle vastas olevale nurgale, et moodustuks kolmnurk. Näpista taineääred kinni. Aseta pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 C juures umbes 20 minutit, kuni kolmnurgad on kohevad ja kuldpruunid. Mul jäi täidist ka paar supilusikatäit üle, sõin seda lihtsalt röstleiva peal.
Keeda riis täiesti pehmeks ja kurna. Haki tomatid peeneks. Koori porgandid ja tee kahvliga puruks. Kuumuta pannil paar supilusikatäit päikesekuivatatud tomatite õli, lisa hakitud sibul, tüümian ja sool. Prae paar minutit. Lisa keedetud riis, hakitud tomatid ja porgandimass. Sega ja prae veel paar minutit. Nüüd on täidis valmis.
Pane ahi 200 kraadi juurde eelkuumenema. Kui tainas on sulanud, rulli see jahusel pinnal laiali ning lõika 24-ks ruuduks. Aseta 2-3 teelusikatäit täidist iga ruudu keskele. Tõsta tainanurk selle vastas olevale nurgale, et moodustuks kolmnurk. Näpista taineääred kinni. Aseta pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 C juures umbes 20 minutit, kuni kolmnurgad on kohevad ja kuldpruunid. Mul jäi täidist ka paar supilusikatäit üle, sõin seda lihtsalt röstleiva peal.
Olen porgandipirukaid teinud alati pigem magusad,tanan retsepti jagamast, tomatid ja sibul teevad asja ponevaks:-)
VastaKustutaUsun, et Sulle meeldib väga ka soolane variant! :)
KustutaAitäh, väga maitsev!
VastaKustutaTere, minul selline küsimus, et kust seda vegan lehttainast saab? Kas tavapoodides ka või peab spetsiaalselt otsima minema?
VastaKustutaPäris mitmed lehttainad tavapoodides on vegan ehk ei sisalda võid või muid piimatooteid. Näiteks "Säästu" lehttainas või Pagaripoiste lehttainas.
Kustutakas need on ka 100% munavabad?
KustutaSiiamaani on need nimetatud lehttainad olnud munavabad.
KustutaKüsiksin koguste kohta: kas 200g peab olema päiksekuivatatud tomatite enda kaal ilma õlita, või kogu purgi kaal? Ja kui läheb vaja 450g keedetud porgandeid, siis kui palju kaaluks sama kogus keetmata porgandeid?
VastaKustutaMõeldud on kogu purgi kaalu. Ja ma tavaliselt keedan mingi portsu porgandeid valmis ja siis kaalun retsepti jaoks välja. Usun, et poolest kilost tooretest porganditest peaks piisama.
Kustuta