Eile
viisin Kalamaja Kokaklubis läbi taimetoidukoolitust, mis oli eriti praktiline,
lõbus ja maitsev. Lisaks kõigele muule heale-paremale, valmistasime ka seda
salatit. Mõnusalt krõmpsuv ja vitamiine pungil, üle valatud rammusa
maapähkli-apelsinikastmega ja serveeritud krõbedate suitsuste
tofukolmnurkadega. Mina olen juba kord selline, et kui salatit teen, siis see
kipub vaikselt pearoa moodi olema. Ikka rammus ja rikkalik! Mõnusat alanud
kevadet teile ja maitsvat katsetamist.
Salat:
- pisike punane peakapsas või sektor suuremast
- 6 suuremat porgandit
- väike juurseller
- rediseid
- rukolat
- soola, pipart vastavalt maitsele
- poole sidruni mahl
Pese
kapsas ja haki õhukesteks ribadeks. Aseta kapsaribad suurde salatikaussi. Pese
ja koori porgandid ning lõika neist köögiviljakoorijaga õhukesed ribad või
lõika lihtsalt väikesteks tükikesteks. Lisa salatile. Koori juurseller ja toimi
samamoodi nagu porgandiga. Pese redised, lõika õhukesteks viiludeks ja lisa
salatile koos pestud rukola, soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega kõik puhaste
kätega hoolikalt läbi.
Maapähklikaste:
- 300 g röstitud ja soolatud maapähkleid
- 300 ml apelsinimahla
- 2 sl sojakastet või tamarit
Mikserda kõik kastme koostisosad kannmikseris ühtlaseks kreemjaks kastmeks. Kui soovid vedelamat kastet, lisa veel apelsinimahla. Serveeri kastet kannus, nii-et iga sööja
saab endale meelepärase koguse valada.
Grilltofu:
- 3 x 250 g kõva tofut
- praadimiseks õli
- suitsust grillkastet (Felix või Santa Maria)
Lõika
tofu pikkupidi pooleks (kaheks ristkülikuks). Lõika mõlematest ristkülikutest
kolmnurgad. Vala kuumale pannile paras ports õli ja prae tofukolmnurki, kuni
need on kuldpruunid ja krõbedad. Aseta tofutükid kaussi ja vala peale paras
ports grillkastet. Sega kõik hoolikalt läbi, nii et kõik kolmnurgad oleksid
ilusasti grillkastmega kaetud.
Salati
juurde serveeritakse kannukesega maapähklikaste ja iga salatiportsu peale on
mõeldud ka 2 - 3 tofukolmnurka.
Märkasin, et toit on sildiga "gluteenivaba", aga selles kasutatakse sojakastet. See aga sisaldab nisu. Gluteenivaba sojakaste on nimetusega tamari kaste.
VastaKustutaMôtlesin küll, et kuidas see bbq kaste ja maapähkli-apelsini kaste omavahel kokku sobivad ja suureks üllatuseks sobisid suurepäraselt! Arvan, et see on nüüd üks mu lemmikumatest värsketest salatitest :)
VastaKustutaNii vahva, et maitses, Lilli! Peaks ka seda jälle valmistama.
VastaKustuta