ESMASPÄEV:
Just ükspäev valmistasin jälle seda imemaitsvat juustust makaroni-suvikõrvitsavormi. Kui hea saab üks toit olla? Kallimaga istusime kodutrepil, ninad päikese poole ja nautisime seda ülilihtsat aga hõrku toitu. Päris oluline osa on siin maitsepärmil ehk pärmihelvestel, aga usun, et ka nende puudumisel saab hea roog.
TEISIPÄEV:
Nädala teisel päeval sobib laud katta näiteks selle toeka ja valgurikka läätse strooganoviga. Vana hea retsept, mis õnnestub iga kord. Läätsed ja marineeritud kurk lihtsalt sobivad võrratult kokku! Serveeri kastet näiteks keedetud riisi, tatra või kartuliga. Ka niisama leivaga süües on väga mõnus.
KOLMAPÄEV:
Kohe, kui ilmad natuke kõledamaks lähevad, tekib mul alati isu selle kõrvitsa ja ingveri püreesupi järele. Mõnusalt kreemjas ja siidine supp, mis valmib ahjus küpsetatud kõrvitsast. Miks mitte kolmapäeva õhtul oma kõhtu selle supiga rõõmustada?
NELJAPÄEV:
Elagu maailma parim neljapäev, sest siis katab laua see maailma parim kreemjas ja karrine kikerherne ja avokaadosalat granaatõunaseemnetega. Kuna see mahlane salat on nii toekas, sobib see suurepäraselt ka pearoaks. Ja valmib taas kõigest 15 minutiga.
REEDE:
Reede on jälle pastapäev. Seekord valmib taimne pasta bolognese, mis on nii lihtne, et teeb ennast peaaegu ise valmis. Kõrvale sobivad imehästi spagetid, mis võivad vahelduse mõttes olla ka hoopis täisterast.
Siin on aga nimekiri kõikidest toiduainetest, mida sul terve selle menüü valmistamiseks vaja läheb:
- 6 sibulat
- 1 suur porgand
- 1 pea küüslauku
- pöidlaotsa suurune jupp ingverit
- 1 kg suvikõrvitsat
- üks väiksem kõrvits või üle poole keskmisest
- 2-3 küpset avokaadot
- 1 keskmine jääkapsapea või hiina kapsast
- pundike värsket basiilikut
- 1 küps granaatõun või karbike kirsstomateid
- 2 x 400 g kookospiima (mitte light versioon)
- 2 x 400 g purk kikerherneid
- 250 g rohelisi või pruune läätsi
- marineeritud kurki (vaja läheb 2 kurki)
- ketšupit või tomatipastat (vaja läheb paar supilusikatäit)
- 500 g pakk makarone (sarvekesed)
- pakk (täistera) spagette
- + Lisaks mõtle, mida serveerid läätse strooganovi juurde. Osta vastavalt soovile kas riisi, tatart või kartuleid.
- täistera nisujahu (vaja läheb 2-3 sl)
- hakksojamassi ehk kuivatatud sojagraanuleid (vaja läheb 110 g)
- paprikapulber (vaja läheb 1 sl)
- kuivatatud majoraani (vaja läheb 1 tl)
- kuivatatud tüümiani
- sojakaste (kui kodus pole)
- karripulber
- pruuni suhkrut (vaja läheb 1 sl)
- pakike kõrvitsaseemneid
- pakk tomatimahla (vaja läheb 750 ml)
- 2 potsikut sojamajoneesi ehk "Soja salatikastet"
- 250 ml taimset koort (nt. Alpro Soya)
- pakk maitsepärmi (vaja läheb 6 sl)
Maitsvat nädalat ja muretut kokkamist!
Sandra
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar