ESMASPÄEV:
Nädala esimesel päeval on võib-olla energiat rohkem ning seetõttu panin esimeseks toidu, mille valmistamine võtab selle nädala menüü roogadest kõige kauem aega. Selleks on ahjupasta koorese spinati ja rooskapsaga. Midagi keerulist siin pole, lihtsalt peab natuke ootama, kuni toit ahjus krõbeda kooriku omandab. Kui sul on aga väga kiire ja kõht juba karjub, siis ära pastat ahju pistagi, vaid söö niisama koorese spinatikastmega. Ka väga maitsev variant! Kui Sul ei õnnestu kusagilt rooskapsaid hankida, asenda need mõne muu meelepärase köögiviljaga.
TEISIPÄEV:
Juba see pilt paneb mul kõhu korisema ja meenutab, kui maitsev ikka see tummine ja koorene seene-ploomikaste on! Valmib ülikiirelt ja sobib serveerida keedukartulitega. Praegusel seeneajal saad šampinjonid näiteks puravikega asendada. PS! Jäta umbes 8 keedukartulit alles homseks, et kolmapäevane roog eriti lihtsalt valmiks.
KOLMAPÄEV:
Kui sul on eelmisest päevast alles natuke keedukartuleid, siis valmivad need küüslaugukartulid punaste ubadega ülikiirelt. Kümme minutit ja toit on laual. Pealegi on küüslauk praegusel viiruste ajal hädavajalik!
NELJAPÄEV:
Vähemalt korra nädalas võiks ikka suppi süüa ja siinkohal tuleb abiks see kosutav peedi-läätsesupp. Peedid on Eestis aasta läbi kättesaadavad ja soodsad ning praegusel ajal leidub ka ehk koduaias kasvatatud peete. Läätsed teevad supi ka toitvamaks, nii-et kõik peaksid sellest kõhu ilusasti täis saama!
REEDE:
Elagu reede! Selle puhul valmib üks mõnusalt kerge ja värske riisinuudlisalat hernekreemiga. Olen ikka ja jälle seda salatit valmistanud ja kunagi ei pea pettuma. Isegi minu salatid on alati sellised toitvamad ja rammusamad, seetõttu võib kindel olla, et kõht tühjaks ei jää.
Ja nüüd on aeg poenimekirja kallale asuda. Taaskord olen püüdnud toiduained võimalikult loogilisse järjekorda asetada, nii nagu nad poes asuvad. Köögiviljad kõrvuti, kuivained kõrvuti jne. Kuna seekord läheb jälle vaja ka taimset koort, siis soovitan külastada Konsumit, Rimit või Prismat, et kõik vajalikud toiduained ühest poest saada. Ma eeldan ainukesena, et sul on kodus olemas sool, pipar ja õli. Kui ei ole, siis varu kindlasti need ka! Kui Sul peaks tekkima mõni küsimus mõne toiduaine kohta või kuidas asendada mõnda toiduainet näiteks selle kättesaadavuse tõttu, siis küsi julgelt!
- 3 sibulat
- küüslaugupea
- 600 g toorest peeti
- paar-kolm kilo kartuleid (arvesta paras kogus seenekastme juurde, 8 kartulit küüslaugukartulite jaoks ja 2-3 kartulit peedisupi jaoks)
- 700 g šampinjone või muid seeni
- värsket tilli (kahe toidu jaoks)
- 300 g värskeid või külmutatud rooskapsaid
- 400 g külmutatud spinatit
- 400 g külmutatud rohelisi herneid
- pakk kvaliteetsemat pastat (400-500 g)
- 250 g riisinuudleid
- pakk rohelisi või pruune läätsi (vaja läheb 180 g)
- purk marineeritud kurki (vaja läheb paar-kolm kurki)
- purk punaseid ube (400 g)
- purk päikesekuivatatud tomateid õlis (vaja läheb 130 g)
- 150 g kooritud päevalilleseemneid
- 200 g kuivatatud ploome
- sojakaste või tamari (kui pole kodus)
- pakike loorberilehti
- 2 pakki taimset koort (kokku umbes 400 ml, nt. Alpro Soya)
- pakk tomatimahla (vaja läheb 500 ml)
Ei tundugi ju nii pikk nimekiri, et terve arginädala toit kokata? Igatahes soovin sulle stressivaba toiduainete varumist ja mõnusat kokkamist!
Sandra
Sandra
Tere! Proovisin esimese nädala menüüd - väga maitsvad toidud, lähevad kindlasti kordamisele. Sellel nädalal jätkan nädalamenüü nr 2-ga. Hea on see, et ei pea ise kombineerima, vaid kõik on kenasti olemas. Tänud, Sandra.
VastaKustutaKüll on tore lugeda, et menüü kellelegi kasuks oli. Suur aitäh katsetamast!
Kustuta