15. okt 2014

Kartuli ja riisi pajaroog punaste läätsedega

Muidu jooksmas käies olin ma ikka kogu aeg kael õieli, sest kogu loodus oli nii kaunilt sügisvärvides. Eile aga oma jooksutiiru tehes pidin tõdema, et väga paljud puud on oma kaunid rüüd kaotanud ja hakanud raagu minema. Midagi teha, sügis-talv hiilib ligi. Aga ei tasu pead norgu lasta, sest ka sellel aastaajal on omad võlud. Näiteks toekad ja soojendavad pajaroad, mis kõhu kaua täis ja meele rõõmsana hoiavad.

Seda konkreetset toitu olen ma ikka juba väga palju kordi valmistanud. Lõpuks panin ka retsepti kirja. Juba suvel tekkis mul millegipärast meeletu isu kartuli ja riisi koosluse järele. See võib veidralt kõlada, aga tegelikult sobib väga hästi kokku. Riis teeb roa kuidagi kreemjamaks ja need kartuliampsud seal sees on just see mis puudus. Toidu kõrval oli muidugi ka värske salat. Seekord osutus väljavalituks kapsa, kurgi ja küüslaugu salat soolapähklitega. Kujutan ette, et siia roa juurde sobib ülihästi ka mõni vürtsikam tomatikaste või kodune hoidis.



neljale-kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 25 minutit.

  • 3 - 4 sl õli
  • 1 suurem sibul
  • 2 dl riisi 
  • natuke üle 2 dl punaseid läätsi
  • 1-2 tl karripulbrit (oleneb, kui vürtsikat soovid)
  • 1l + 480 ml kuuma vett
  • 600 g kartuleid (umbes 6-8 keskmist)
  • ½ tl soola
  • 2 küüslauguküünt

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ning vala sinna õli ja hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa riis, punased läätsed ja karripulber. Prae minut-paar. Lisa liiter kuuma vett. Hauta kaane all 10 minutit. Lisa õhukesteks ratasteks lõigatud kartulid, sool ja 480 ml kuuma vett. Sega ning hauta kaane all, kuni kartulid on pehmed. Haki küüslauk peeneks, lisa roale ja sega läbi. Maitse ning lisa vajadusel soola. Serveeri värske salati ja vürtsika tomatikastmega. Soovi korral nirista portsule veel natuke oliiviõli peale.


Minu jooksurada

1 kommentaar :

  1. Proovisin seda täna teha ja tuli väga viis. Leian, et sinna sisse võiks lisada isegi veel asju. Kuigi niimoodi ja toorsalat kõrvale oli täitsa viispluss!

    VastaKustuta