Seda konkreetset toitu olen ma ikka juba väga palju kordi valmistanud. Lõpuks panin ka retsepti kirja. Juba suvel tekkis mul millegipärast meeletu isu kartuli ja riisi koosluse järele. See võib veidralt kõlada, aga tegelikult sobib väga hästi kokku. Riis teeb roa kuidagi kreemjamaks ja need kartuliampsud seal sees on just see mis puudus. Toidu kõrval oli muidugi ka värske salat. Seekord osutus väljavalituks kapsa, kurgi ja küüslaugu salat soolapähklitega. Kujutan ette, et siia roa juurde sobib ülihästi ka mõni vürtsikam tomatikaste või kodune hoidis.
neljale-kuuele inimesele
Valmistamisaeg: 25 minutit.
neljale-kuuele inimesele
Valmistamisaeg: 25 minutit.
- 3 - 4 sl õli
- 1 suurem sibul
- 2 dl riisi
- natuke üle 2 dl punaseid läätsi
- 1-2 tl karripulbrit (oleneb, kui vürtsikat soovid)
- 1l + 480 ml kuuma vett
- 600 g kartuleid (umbes 6-8 keskmist)
- 1 ½ tl soola
- 2 küüslauguküünt
Aja paksema põhjaga pott kuumaks ning vala sinna
õli ja hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa riis, punased läätsed ja karripulber. Prae minut-paar. Lisa liiter kuuma vett. Hauta kaane all 10 minutit. Lisa õhukesteks
ratasteks lõigatud kartulid, sool ja 480 ml kuuma vett. Sega ning hauta kaane
all, kuni kartulid on pehmed. Haki küüslauk peeneks, lisa roale ja sega läbi.
Maitse ning lisa vajadusel soola. Serveeri värske salati ja vürtsika
tomatikastmega. Soovi korral nirista portsule veel natuke oliiviõli peale.
Minu jooksurada |
Proovisin seda täna teha ja tuli väga viis. Leian, et sinna sisse võiks lisada isegi veel asju. Kuigi niimoodi ja toorsalat kõrvale oli täitsa viispluss!
VastaKustuta