Kartulipudru saab veel maitsvamaks muuta natukese riivitud muskaatpähkliga. Lausa uskumatu, millise hea maitsenüansi see pähklipuru annab. Kõrvale valmib imelihtsalt mõnusalt koorene pajaroog spinati ja hernestega. Koorene spinat on juba ammu minu lemmik olnud. Lisatud herned aga muudavad selle roa veelgi toitvamaks ja annavad kergelt magusat maitset.
neljale-kuuele
Valmistamisaeg: 30 minutit.
Kartulipuder:
- 1 ½ kg kartuleid
- 250 ml taimset piima või taimse koore ja vee segu (nt. Alpro Soya)
- ½ tl riivitud muskaatpähklit
- 1 tl soola
Koori kartulid, lõika suuremad vajadusel pooleks ning aseta potti. Vala peale nii palju külma vett, et kartulid oleksid kaetud. Keeda, kuni kartulid on täiesti pehmed. Keetmise ajal saad valmistada ka spinati-hernepaja. Kui kartulid on keenud, kurna need ning vala sinna samma potti kartulite peale taimne piim või koor, mis on riivitud muskaatpähkli ja soolaga läbi segatud. Klopi kartulid kohevaks pudruks.
Koorene spinati-hernepada:
- 2 sl õli
- 400 g külmutatud spinatit
- 400 g külmutatud rohelisi herneid
- ühe sidruni riivitud koor
- 1 sl sidrunumahla
- 1 tl soola
- umbes 125 ml taimset koort või tee koor ise
Vala kuumale pannile õli. Lisa kõik ülejäänud koostisained ja hauta 5-10 minutit. Serveeri koos kartulipudruga.
Super toit! Kõige rohkem meeldibki, et toidul on puhas maitse :)
VastaKustutaNii vahva, et maitses, Simone! :)
KustutaEi oleks arvanud, et nii lihtsalt nii maitsva söögi saab. Aga sai! Ja väga tervislik ka. Kuna väldin lehmapiima, mitte piimatooteid üldse, ja taimset koort hetkel kapis polnud, tegin kitsepiima toorjuustuga. Aga nüüd tahaks kookospiimaga ka varsti proovida.
VastaKustutaTore kuulda, et maitses! Ja usun, et kookospiimaga saab väga-väga hea :)
VastaKustuta