10 kapsarulli
Kaste:
- 150 g päevalilleseemneid
- ½ l tomatimahla
- ½ tl soola
- natuke jahvatatud musta pipart
Täidis:
- 3 sl õli
- 2 sibulat
- 250 g tofut (mina kasutasin köömnetega varianti)
- pakk värsket spinatit (umbes 70 g)
- ½ tl soola
- ½ tl riivitud muskaatpähklit
- 4 küüslauguküünt
- + üks hiina kapsas
Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Samal ajal pane päevalilleseemned kastme jaoks 15-minutiks keema. Täidise jaoks kuumuta pannil õli. Lisa hakitud sibul ja prae paar minutit. Tee tofu näppudega pudiks ja lisa praadivatele sibulatele. Prae minutike. Lisa hakitud värske spinat, sool ja riivitud muskaatpähkel. Sega ja prae minut. Haki küüslauguküüned peeneks ja lisa täidisele. Sega ja võta pann tulelt.
Pese hiina kapsas. Eralda sellelt 10 lehte. Tambi lihahaamri või tainarulliga juure koht pehmemaks, siis on neid parem rullida. Aseta igale lehele 2 supilusikatäit täidist. Keera pikemad vasak ja parem äär täidise peale ning rulli kapsarull alt üles kokku. Tasub üsna julgelt ja jõuliselt rullida. Aseta täidetud rullid õliga määritud keskmisse sügavamasse ahjuvormi. Määri veel igale rullikesele peale natuke õli ja sapsuta igale rullile ka natuke soola. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
Samal ajal valmista kaste. Kurna keedetud päevalilleseemned ja püreeri koos tomatimahla, soola ja pipraga ühtlaseks kastmeks. Kui kapsarullid on pealt juba krõbedamad, vala neile peale kogu kaste ja küpseta veel 10-15 minutit. Serveeri endale meeldiva lisandiga.
Samal ajal valmista kaste. Kurna keedetud päevalilleseemned ja püreeri koos tomatimahla, soola ja pipraga ühtlaseks kastmeks. Kui kapsarullid on pealt juba krõbedamad, vala neile peale kogu kaste ja küpseta veel 10-15 minutit. Serveeri endale meeldiva lisandiga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar