Ma ei saa tegelikult aru, kuhu see aeg lendab! Alles oli august? Nüüd juba jõulud läbi ja uus aasta ukse eest. Minu pühad olid taaskord väga maitsvad ja väga toredad. Kokkasime emaga pähkli pikkpoissi, ahjukartulit, sooja kastet, hapukapsaid, taimseid "verivorste", taimset sülti, puravikupasteeti, peedi-apelsini-pähklisalatit, kartulisalatit, kasukat ja lisaks veel purkideviisi erinevaid imemaitsvaid koduseid hoidiseid. Raudselt unustasin praegu midagi. Tõesti oli väga rikkalik laud ja olen selle üle väga rõõmus. Selle aasta hitt oli minu jaoks kasukas, mis isetehtud majoneesiga lihtsalt sulas suus. Kindlasti mängis olulist rolli ka see, et salatisse rändasid kodukasvatatud köögiviljad.
Nüüd on aga hommikusöögiks jälle tatrahelbepuder oliiviõli ja maitsepärmiga ning värsked ja kosutavad smuutid. Lõunaks või õhtusöögiks soovitan soojalt teha seda ülimaitsvat hapukapsa-tomatisuppi kartuliga. Eriti hea on siin ära kasutada pühadest järele jäänud hapukapsast. Tomatimahl sobib supi sisse nagu valatult ja kartulit lisasin ka seekord hoolega. Üks väärt seedimist ja keha turgutav leem!
Valmistamisaeg: 5 minutit aktiivset, tund aega passiivset.
Kogus: jätkub 4 - 6 inimesele
Koostis:
- 3 - 4 sl õli
- 2 sibulat
- 500 g hapukapsast (keetmata)
- 2 loorberit
- umbes 2 liitrit keevat vett
- 4-5 suuremat kartulit
- 500 ml tomatimahla
- 1 sl pruuni suhkrut
- 1 tl soola
- jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
Aja suurem pott pliidil kuumaks ja lisa õli. Haki sibulad peeneks ja vala need kuuma õli sisse. Lase paar minutit praadida, kuni sibulad on klaasjad ja hakkavad kuldpruuniks muutuma. Lisa hapukapsas, loorberilehed ja keev vesi. Lase keskmisel kuumusel kaane all umbes 45 minutit podiseda. Lisa kartuliviilud ja keeda, kuni kartul on peaaegu pehme. Lisa tomatimahl, pruun suhkur, sool ja maitse järgi musta pipart. Keeda veel mõned minutid, kuni kartul on täiesti pehme. Serveeri näiteks maitserohelise, rukkileiva ja isetehtud taimse hapukoorega.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar