Mõnikord näed juba poole küpsemise pealt ahju piiludes, et sellest tuleb küll üks super küpsetis. Ahjust värsket ja suurepäraselt lõhnavat kooki välja võttes veendusin selles järjest rohkem. Kui olin aga koogi lahti lõiganud ja sealt ampsu võtnud, teadsin, et see on üks imeline kook. Tõesti oli selline tunne, et rohkem rabarberikoogi retsepte mul polegi vaja, sest see on lihtsalt nii ideaalne. Kook on ülikohev ja õhuline, parajalt magus aga mitte liialt, ja sisaldab rohkelt mahlast rabarberit. Raputa veel natuke tuhksuhkrut peale ja ongi ülim klassikaline kooslus sündinud.
Siia kooki läks ka päris suur hulk kookoshelbeid. Need tekitasid just õige tekstuuri ja maitse ning kookosemaitse ei domineeri absoluutselt, seetõttu ei pannud ma ka koogi nimesse kookost. Seekord oli mul just isu teha ristkülikukujuline kook, kuna kujutasin juba vaimusilmas ette neid tuhksuhkruga ülepuistatud kohevaid koogiruute. Loomulikult võid koogi ka ümmarguses vormis küpsetada. Ning miks mitte kõrvale serveerida rabarberimorssi või nurmenukuteed?
Pühendan selle koogi oma kallile emale. Ilusat emadepäeva, ilus ja hea ema!
Valmistamisaeg: 5 minutit aktiivset, 45 minutit passiivset. Kokku: 50 minutit.
Kogus: 32 x 24 cm kandiline ahjuvorm või 26 cm läbimõõduga ümmargune koogivorm
PS! Oluline on, et oleks kasutatud just sügavamat ja väiksemat ahjuvormi, mitte suurt ahjuplaati. Viimasel juhul jääb kook õhem ja kuivem.
PPS! Kui soovid proovida gluteenivaba versiooni, on kõige lihtsam ja kindlam nisujahu asendada toortatrajahuga.
Koostis:
+ serveerimiseks soovi korral tuhksuhkrut
Valmistamine:
Pane ahi 180 kraadi juurde kuumenema. Sega jahud kookoshelveste, küpsetuspulbri ja soolaga läbi. Teises kausis vispelda suhkur õliga läbi. Lisa taimne piim ja äädikas. Vispelda natuke veel. Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, sega kuivained märja seguga läbi. Lisa rabarberitükid ja sega veel õrnalt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit. Lase enne lahtilõikamist sutsuke jahtuda.
Pühendan selle koogi oma kallile emale. Ilusat emadepäeva, ilus ja hea ema!
Valmistamisaeg: 5 minutit aktiivset, 45 minutit passiivset. Kokku: 50 minutit.
Kogus: 32 x 24 cm kandiline ahjuvorm või 26 cm läbimõõduga ümmargune koogivorm
PS! Oluline on, et oleks kasutatud just sügavamat ja väiksemat ahjuvormi, mitte suurt ahjuplaati. Viimasel juhul jääb kook õhem ja kuivem.
PPS! Kui soovid proovida gluteenivaba versiooni, on kõige lihtsam ja kindlam nisujahu asendada toortatrajahuga.
Koostis:
- 100 g täistera nisujahu
- 175 g nisujahu
- 100 g kookoshelbeid
- 2 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
- näpuotsaga soola
- 150 g suhkrut
- 100 ml õli (nt. päevalille)
- 300 ml taimset piima või vett
- 1 tl õunaäädikat või valge veini äädikat
- 300 g rabarberikuubikuid (kooritud rabarberivartest)
+ serveerimiseks soovi korral tuhksuhkrut
Valmistamine:
Pane ahi 180 kraadi juurde kuumenema. Sega jahud kookoshelveste, küpsetuspulbri ja soolaga läbi. Teises kausis vispelda suhkur õliga läbi. Lisa taimne piim ja äädikas. Vispelda natuke veel. Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, sega kuivained märja seguga läbi. Lisa rabarberitükid ja sega veel õrnalt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit. Lase enne lahtilõikamist sutsuke jahtuda.
Tõeliselt suurepärane, lihtne, mitte liiga magus, õhuline ja mahlane! Kindlasti parim retsept!
VastaKustutaPanin küll õli asemel kookosrasva ja lisasin ka kaneeli.
Oi, nii tore kuulda, et maitses Kaija! Mul tuli ka just uus vormitäis värsket kooki ahjust välja. No ei saa isu täis! :D
VastaKustutaKui suurele vormile on mõeldud?
VastaKustutaAet, retseptis on kirjas "Koguse" all.
VastaKustutaKas täistera nisujahu võib ka ära jätta ja teha tavalise jahuga?
VastaKustutaJaa, ilusti! Ükspäev tegin just nii.
KustutaTere
VastaKustutaKas nii nisujahu kui täistera nisujahu võib ära jätta ja kasutada ainult toortatrajahu:)
Hei! Jaa, ilusti peaks toimima!
Kustuta