30. sept 2015

Sidrunimekiga tomati ja lillkapsa pasta


Kui hakkab lähenema lõuna ja minu hommikusest tatrapudrust ja smuutist on juba tükk aega möödas, hakkan ma uuele toidule mõtlema. Pasta on hästi tihti üks esimesi ideid, mis mul pähe tuleb. Ka pastaroa saab muuta mõnusalt tervislikuks - lisa lihtsalt hunnik köögivilju ja ube. Nagu näiteks siinses sidrunimekiga tomati ja lillkapsa pastas. Üle poole koostisainetest moodustab siin lillkapsas, mis sisaldab mehiselt C-vitamiini. Lisa veel peoga valgurikkaid ube ja ülimalt hõrgu maitse ja lõhnaga sidrunit ning sul on taas üks super taimne lõuna- või õhtusöök.

Lillkapsas on minu köögis sel aastal tõeliseks staariks saanud. Pea iga kord rändab see toidupoes mu ostukärusse. Lisaks olen ma selle aja jooksul loonud mitu uut ja maitsvat lillkapsaretsepti ning seda võrratut köögivilja tõeliselt hindama hakanud. Näiteks meeldib mulle seda ka toorelt näksida ja toorsalatites kasutada. Eriliselt hästi sobib see kokku tomatiga.

Aga tagasi selle pasta juurde. See on ideaalne argiõhtu eine, kuna valmib kõigest 20-minutiga. Pastat ei pea isegi kurnama, kuna see podiseb koos maitsva leemega küpseks ja mahlaseks. Sellisel viisil valmistatud pastal on üks väga suur pluss lisaks sellele, et see on ülimaitsev - pasta püsib kaua mahlane ja ei kuiva nii ruttu ära. 


Valmistamisaeg: 20 minutit

Kogus: 4-6 inimesele

Koostis:

  • 2-3 sl õli
  • 2 sibulat
  • 400 g lillkapsaõisikuid
  • 250 g väikesekujulist pastat
  • 1 liiter keevat vett
  • 400 g purk ube (nt. punaseid)
  • 1 ½ - 2 tl soola
  • 1 kuhjaga sl peeneks hakitud sidrunikoort
  • 250 g tomatipastat

Valmistamine:

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud sibulad ja näpuotsaga soola. Prae paar minutit. Lisa hakitud lillkapsaõisikud. Prae minut. Lisa pasta ja keev vesi. Kata pott kaanega ja lasa pastal keskmisel kuumusel 10-12 minutit podiseda. Lisa kurnatud ja loputatud oad, sool, sidrunikoor ja tomatipasta. Sega ja lase veel paar minutit podiseda. Eemalda kuumus ja lase pastal kaane all 5 minutit taheneda. Serveeri.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar