Eelmisel aastal sai nii tore volbripostitus, et otsustasin sel aastal traditsiooni jätkata. Volber lihtsalt on üks minu lemmikpühasid. Üks suurepärane põhjus tähistada sooja sääskedeta (kuigi seekord oli kaks sääske!) kevadõhtut koos sõprade ja rohke toiduga. Loomulikult ei puudu ka saun, taimne grill, bändijämm, paadisõit ja arvutis natsizombide mängimine.
Ma lihtsalt ei oska vähe süüa teha. Ikka teen meeletud kogused, aga alati saavad need õnneks otsa. Ka seekord oli menüüs igasuguseid maitsvaid toite. Ja tänavune suur toidufavoriit oli väga üllatav. Mis siin enam, asume aga piltide juurde.
Märge endale - kui järgmisel korral otsustad üheksale inimesele värsket mahla pressida, siis ära vaevu. Tulem on üsna pisike ja tootmine ajakulukas. Samas on kvaliteet imeline ja näiteks väikeseks tervitusnapsiks on see jook suurepärane. Seekord pressisin mahlaks õunad, peedi, apelsinid, porgandid, ananassi ja ingveri. Üks minu lemmikkooslusi!
Kuna läätsepirukat olen ma oma elu jooksul tõenäoliselt miljon korda valmistanud, siis seekord küpsetasin vahelduseks hoopis mahlast lillkapsapirukat.
Grillimise juures on alati hea mõni värske salat. Seekord keerasin ühe eriti lihtsa aga toimiva versiooni kokku: hiina kapsas, tomat, sool, pipar ja oliiviõli. Praegu on nii ilusad rohelised hiina kapsad müügil!
Taimse šašlõki juurde sobib väga hästi ka mõni toekam salati. Valmistasin mahlase ja ülilihtsa riisisalati, mis on minu suur lemmik!
Ning siin on meie söögiorgia leivanumber. Isetehtud küüslauguleivad minu viimase aja sõltuvusega - kartuli ja porgandi juustuga. Kui ma selle toidu lauda viisin, siis inimesed lihtsalt kogunesid vaagna ümber ja sõid vaikides kümneid minuteid. Juustukaste sai kohevarsti otsa. Teinekord teen topeltkoguse!
Grilli jaoks marineerisin sojakotlette, sibulaid, suvikõrvitsat ja vegan sardelle. Sojakotletid lihtsalt töötavad grillil kõige paremini. Ja pärast saab grillijääkidest maitsva seljanka keeta! Vegan grillvorstid on Bon Soya omad ja ühed parimad taimsed vorstid. Kahjuks olen neid ainult Delice poes näinud.
Šašlõkile tegin kaks marinaadi - ürdimarinaadi ja vürtsika tomati-küüslaugumarinaadi.
Magusaks küpsetasin koogi. Põhimõtteliselt on see valmistatud selle suurepärase rabarberikoogi retsepti järgi, aga kuna rabarberid olid nii pisikesed, siis lisasin konservvirsikuid ka juurde. Kook oli samuti suur lemmik ja kadus kiirelt!
Kosutav oli. Järgmisel aastal jälle? :)
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar